AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Nissan Ariya malenkost cenejša, pri nas je še ni

Skoraj štiri tisočake popusta in novi stopnji opreme.

Ne, Nissan Ariya še ni zapeljala v slovenske sezone. Drugi Nissanov povsem električni voz ima precej težav z dobavljivostjo, zato ga na določenih tržiščih po Evropi sploh ni. Recimo pri nas, saj si ga lahko obetamo šele v poletju 2024. In medtem, ko je v Veliki Britaniji recimo na voljo že nekaj časa, so se vodilni tam odločili za nekaj spodbude pri prodaji, in kaj boljšega je lahko to kot popust v vrednosti slabih 10-ih odstotkov ter vključitev dveh novih stopenj opreme – najbolj skromne vstopne Engage ter najbolj bohotne Evolve+.

Otočani si lahko tako po novem Ariyo omislijo za 39.645 funtov, kar v današnji tarifi znese 45.840 evrov in sicer v novi vstopni stopnji opreme Engage. Ta prinaša dvokolesni pogon in je na voljo z obema baterijama (63 ali 87 kWh). Kljub nekoliko okrnjeni opremljenosti ta še vedno zajema ogrevana stranska ogledala in nove žaromete, k sreči pa niso odplavali niti zmogljivi asistenčni sistemi.

Evolve+ je po drugi strani postavljena na vrh ponudbe. Na voljo je zgolj ob večji bateriji in s pogonsko tehnologijo e-4ORCE, v nabor opeme pa prinaša panoramsko strešno okno, projekcijski zaslon, Bose ozvočenje in ogrevana ter hlajena prednja sedeža. Cena? 69 evrskih tisočakov …

Blaž Likovič
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button