AvtomobilizemNovice

Naprednejši MBUX za Mercedesa razred C in GLC

Tehnološke izboljšave krepijo sveže karoserijske barve.

Mercedes-Benz je najbolje prodajanim modelom razredov C in GLC namenil posodobitev z najnovejšo generacijo infozabavnega sistema MBUX s hitrim prenosom podatkov 5G, prav tako vgrajena umetna inteligenca samodejno prilagaja funkcije udobja osebnim željam.

Oba modela sta zdaj na voljo v alpsko sivi karoserijsko barvi oddelka Manufaktur, GLC pa dodatno v srebrni kovinski barvi verde. Za nadgrajeni Mercedesovi uspešnici so nekoliko spremenili tudi cene, ki se začnejo pri 47.730 evrih za limuzino razreda C in 49.515 evrih za karavansko različico, medtem ko se cene GLC-ja začnejo pri 59.809 evrih oziroma 62.594 evrih za elegantno kupejevsko izvedenko.

Izboljšani sistem MBUX zdaj podpira namestitev aplikacij tretjih razvijacev, vključno s pretakanjem videoposnetkov, videokonferencami, igrami, načrtovanjem potovanj in drugimi, ki jih je mogoče prenesti prek trgovine Mercedes me Store. Osrednji zaslon je preoblikovan za lažjo uporabo navigacije in spominja na zasnovo pametnega telefona. Paket MBUX Entertainment Package Plus, ki je del paketa Premium Plus, prinaša internetni radio, pretakanje glasbe, videov in podatkovni paket tretjih ponudnikov, razširitev je na znotraj trgovine Mercedes me App Store.

MBUX uvaja tudi samodejne priročne funkcije z rutinami, ki omogočajo personalizacijo s prednastavljenimi predlogami, kot sta “Hladni dnevi” ali “Nočni zmenek”, ter možnost ustvarjanja rutin po meri, ki povezujejo več funkcij in pogojev. Poleg tega GLC zdaj ponuja digitalni ključ vozila, ki omogoča priročen dostop do vozila in souporabo vozila za do 16 uporabnikov z združljivimi napravami. Pomembne posodobitve odražajo Mercedesovo zavezanost k zagotavljanju napredne tehnologije, prilagojenih izkušenj in večjega udobja v priljubljenih modelih, ki zadovoljujejo spreminjajoče se potrebe in želje sodobnih voznikov.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button