AvtomobilizemNovice

Najmočnejši Mercedes-AMG SL je postal hibrid

E Performance hibridni sklop nudi kar 816 KM in 1.420 Nm navora.

Mercedes-AMG je predstavil prvega SL 63 S E Performance, ki predstavlja najmogočnejšo zver v zgodovini tega modela. Novi roadster je opremljen s hibridno tehnologijo, ki združuje preizkušeni 4-litrski biturbo V8 motor in električni pogon. Skupna sistemska zmogljivost znaša kar 600 kW (816 KM) in 1.420 Nm navora. SL 63 S E Performance je peti model v seriji, ki je opremljen s tovrstno AMG hibridno tehnologijo, ki ponuja kombinacijo vrhunske zmogljivosti in možnosti povsem električne vožnje.

Inovativna hibridna nastavitev omogoča takojšen odziv električnega pogona, takojšen navor in linearno podajanje moči, kar prinaša nepozabno vozno izkušnjo. Hibridni SL 63 S se do stotice izstreli v samo 2,9 sekunde in doseže največjo hitrost 317 km/h, s čimer poudarja svojo dinamično prisotnost. Napredni sistemi, aktivno vzmetenje AMG z aktivno stabilizacijo nagibanja in aktivnim krmiljenjem zadnje osi, prispevajo k uravnoteženi kombinaciji udobja in vozne dinamike.

Hibridnemu SL 63 s spredaj sredinsko nameščenim osemvaljnikom pomaga elektromotor s 150 kW (204 KM) na zadnji osi, v povezavi z dvostopenjskim menjalnikom in mehanskim diferencialom z delno zaporo. Prilagodljiv štirikolesni pogon AMG Performance 4Matic+ omogoča, da se moč elektromotorja po potrebi prenese na sprednji kolesi. Baterija s kapaciteto 6,1 kWh po navdihu tehnologi iz Formule 1, ima neposredno hlajenje, ki zagotavlja optimalen nadzor temperature za večjo zmogljivost, podaljšano življenjsko dobo in varnost.

Najzmogljivejši SL je opremljen z osmimi voznimi programi, med katerimi so Electric, Battery Hold, Comfort, Sport in ostali prilagodljivi, prav tako lahko vozniki pretikajo med štirimi stopnjami regenerativnega zaviranja. Vozniško naravnana notranjost ponuja športna AMG sedeža, napreden MBUX multimedijski sistem s športnimi grafikami ter hibridno platjo prikaza informacij. Na zunaj bomo različico E Performance prepoznali po dodatnih polnilnih vratcih, rdeče obarvanim imenom modela in posebnimi oznakami. Aktivna aerodinamika, vključno s pomičnim zadnjim krilcem in elementi podvozja, skrbi za večjo stabilnost vožnje. Za varno zaviranje pri visoki hitrosti in obremenitvah skrbel standardni karbon-keramični komplet zavor, z bronasto obarvanimi čeljustmi.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button