AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Najmanjši Teslin model razkazuje svoje prve obline

Tesla draži z novim vstopnim modelom.

Tesla naj bi precej kmalu svojo uspešno zbirko štirih električnih avtomobilov okrepila še s petim, cenovno najbolj dostopnim modelom, ki bo predstavljal največjo konkurenco Volkswagnu ID.3. Čeprav uradnega imena še nimamo, ga številni glede na mesto v družini označujejo kar kot Model 2.

Kaj vse lahko pričakujemo od novega Teslinega električnega avtomobila je še povsem neznano, a prvi obrisi močno namigujejo na sorodno podobo Modela Y in Modela 3, kar bi lahko pomenilo tudi tesno medsebojno tehnično navezanost. Po besedah velikega vodje, Elona Muska, bosta v prihodnje razkrita dva nova produkta, nad katerima bomo precej navdušeni, saj bosta predstavljala oblikovne in proizvodne tehnike, ki presegajo trenutne meje avtomobilske industrije.

Ljubitelji ameriške znamke so pričakovali, da bo Musk na dnevu investitorjev marca letos predstavil podrobnosti o prihajajočem novem modelu, vendar je priložnost izkoristil za napoved novih inovativnih tehnologij, ki bodo vključene v avtomobile naslednje generacije. Tokratni dogodek pa so pospremili s prvimi oblikovnimi skicami novega Model 2, vendar brez natančnejših podatkov. Kljub pomanjkanju nekaterih ključnih informacij pri napovedanih avtomobilih poudarjajo, da v ozadju vztrajno razvijajo novosti in pripravljajo nove produkte.

Žiga Kolman
foto: Tesla

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button