AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Najdostopnejši električni Hyundai bo Inster!

Inster bo nekakšen električno preobraženi korejski Casper.

Hyundai je razkril prve uradne napovedne fotografije novega električnega malčka z imenom Inster. Inovativni novi član segmenta A želi postaviti visoka merila v svojem razredu, tako na področju dosega, tehnologije in varnostnih sistemov.

Inster je nastal iz besed intimen in inovativen, kar odraža znamkino zavezo ustvari vozilo, ki predstavlja razvoj izključno korejskega modela Casper na bencinski pogon iz leta 2021. Evolucija pomeni premik k okolju prijaznejšim in naprednejšim rešitvam za globalni trg. Na napovednih fotografijah je prikazan robusten, a kompakten mali SUV, ki ga poudarjajo značilne dnevne luči. Oblikovanje dodatno opredeljujejo pikselsko oblikovani smerniki in zadnje luči, ki dajejo Insterju prepoznavno in sodobno podobo. Izbrani elementi niso le stilistična izbira, temveč tudi izboljšujejo vidljivost in varnost na cesti.

Ključni lastnost Insterja bi impresiven predvideni največji doseg 355 kilometrov (po merjenju WLTP) z enim polnjenjem. S tem dosegom se bo zavihtel na vodilno mesti v svojem segmentu, saj ponuja praktične in učinkovite rešitve tako za mestno vožnjo kot daljše podvige. Hyundai je Insterja opremil z napredno tehnologijo in varnostnimi funkcijami, s čimer želi na novo opredeliti pričakovanja kupcev glede subkompaktnih električnih vozil. Čeprav podrobnosti še niso v celoti razkrite, podjetje obljublja, da bo Inster opremljen z najsodobnejšimi inovacijami za izboljšanje varnost potnikov.

Inster bo svetovno premiero doživel na mednarodnem sejmu mobilnosti v Busanu konec tega meseca. Na tem dogodku bo Hyundai svetovni javnosti predstavil vse manjkajoše lastnosti novega Insterja ter tako naredil pomemben korak na poti k bolj trajnostni in tehnološko napredni prihodnosti.

Žiga Kolman
foto: Hyundai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button