AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Najboljša najdba: 16 svežih Defenderjev 110

Štejejo šest let in imajo manj kot 50 km na števcu. Prav vsi.

Zanimiva »skedenjska« najdba, ki to pravzaprav ni, se je odvila v Angliji. Specialist za Land Rover vozila Twisted Automotive, ki najbolj pustolovskega terenca opremlja z vso domiselno tehniko in tehnologijo, je namreč odgrnil zaščitno prevleko s 16-ih klasičnih Defenderjev 110, ki bodo prihodnje leto na voljo za odprodajo.

Pisalo se je leto 2015, ko je vodja podjetja Twisted Automotive g. Charles Fawcett naročil kar 200 Defenderjev 110. Čemu točno so bili namenjeni ali so zgolj »višek«, ki ni dočakal predelave, še danes ne vemo, jasno pa je, da je omenjena šestnajsterica do pred kratkim mirno čakala v hangarju, prav vsakega od njih pa je Fawcett sam »potegnil« iz proizvodnje linije – glede na njemu všečno barvo in karoserijsko številko. Izbral je osem barv od katerih sta v enako odeta po en t. i. Utility Wagon in en Staton Wagon – torej delovni in potniški različici s pet oziroma sedem sedeži.

Vsa vozila so praktično nova in imajo na števcu manj kot 50 prevoženih kilometrov. Na voljo so tako z 2,3-litrskim TVS bencinskim (312 KM in 475 Nm) kot 2,2-litrskim TTD dizelskim pogonom (176 KM in 420 Nm). Prav vsa so izdatno opremljena s takrat najvišjo stopnjo XS, zato cenik morda niti ne preseneča. Začne se pri 154 evrskih tisočakih za dizelski Utility Wagon, brez davka in drugih stroškov, medtem ko boste morali za bencinsko gnanega dodati še štirideset »jurjev«, zato zgoraj opisana štirikolesna druščina ne bo za vsakogar.

Blaž Likovič
foto: BF

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button