AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Naj Volkswagen izdela brezstrešnega ID.3?

Volkswagen je objavil skico koncepta ID.3 v izvedbi kabrioleta.

Kreativnosti nič ne vzpodbudi bolje od močne doze vitamina D, kot kaže so se soncu dodobra izpostavljali pri Volkswagnovem oblikovalskem oddelku, saj so razkrili zanimivo idejno skico brezstrešnega ID.3.

S fotografijo so dražili preko platforme LinkedIn, kjer je generalni direktor Volkswagna Ralf Brandstätter namignil na potencialen prihod novega modela, ki bi poskrbel za popolnoma novo doživetje svobode. V okviru oblikovalnega studia je takšna ideja izredno mamljiva, izdelali so že kar nekaj začetnih skic, predvsem se sprašujejo, kako bi njihov električni pionir izgledal zgoraj brez.

Koncept precej spominja na že obstoječega T-Roc cabrio, izgubil je zadnja vrata, prtljažna vrata pa je zamenjal prostor za zložljivo platneno streho. Sicer je izbira v segmentu električnih vozil brez strehe skopa, trenutno obstajata le dva, Tesle Roadster še ni, ID.3 cabrio še ni resničen, tako da so potencialni kupci omejeni na malčka Smart EQ ForTwo in Fiat 500e.

Odlična izbira za vijuganje po mestnih ulicah, a kaj izbrati če si želimo več prostora? Tukaj bi rešitev v kabriolet obliki Volkswagna ID.3 ali morda Cupre El-Born zapolnila vrzel. Vseeno malce prehitevamo, za kaj takšnega bo potrebno počakati še veliko časa. Bi pa bilo Volkswagnu enostavno izdelati takšen avtomobil, ker električna platforma MEB omogoča enostavno prilagajanje, med drugim so že nekaj časa nazaj navdušili s konceptom ID. Buggy – sodobna reinkarnacija klasičnega brezstrešnega »beach buggyja«.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button