AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Na splet so pricurljale fotografije prihajajoče električne Toyote bZ3

Toyotinem električnem SUV-ju bZ4x se bo kmalu pridružila še limuzina bZ3.

Toyota pripravlja veliko širitev svoje nove družine električnih vozil beyond Zero, prvi na seznamu oziroma skupno drugi član do električna limuzina bZ3, katere fotografije so ušle na kitajski patentni spletni strani. Oblikovno ne gre za veliko presenečenje saj se navezuje na slog oblikovanja enajstih Toyotinih konceptov, predstavljenih lansko leto.

Prihajajoči bZ3 povzema veliko ostrih in oglatih oblikovnih potez limuzinskega koncepta bZ SDN, kot tudi elemente iz serijskega bZ4X SUV. Nekoliko spremenjen je sicer sprednji odbijač, a na zadku ostaja vzdolžna osvetlitev. S strani so se odločili za rahlo dvotonsko obarvanost, ki daje videz nižjega profila, k čemur pripomore tudi precej položno vetrobransko steklo. Streha precej zajeda v območje zadka, spominjajoč na kombilimuzino, določene  odrezave poteze pa dajejo nekaj športnega vtisa. Za razliko od bZ4X, so polnilna vratca namestili nad zadnjim levim blatnikom in ne nad sprednjim.

Vpogleda v notranjost zaenkrat še nimamo, vendar lahko brez dvoma pričakujemo digitalizacijo v obliki 12-palčnega osrednjega informacijskega zaslona in digitalni merilnikov ter zabaven (yoke) volan, z odrezanim zgornjim delom obroča. Ker gre le za pobegle fotografije, prav tako nimamo nobenih tehničnih podatkov, vendar zagotovo se pod površjem skriva enaka eTNGA platforma kot pri bZ4X, ki uporablja 71,4 kWh baterijo in dva različna pogona. Štirikolesni s 160 kW (218 KM) in 337 Nm navora in osnoven dvokolesni s 150 kW (204 KM) ter 266 Nm navora.

Zavoljo boljše aerodinamike bo bZ3 bolje izkoriščal dano energijo in verjetno ponudil več kot 536 kilometrov dometa, kolikor zmore najvarčnejši bZ4X. S 4.725 mm dolžine, 1.835 mm širine in 1.475 mm višine, se bZ3 po velikosti primerja s Camryjem.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button