AvtomobilizemNovice

Na dražbo se opravlja prav poseben SL500

Njegov lastnik je bil znameniti Sir Stirling Moss!

Pisalo se je leto 1992, ko si je Stirling Moss, legendarni dirkač iz karavane F1, zaželel svojo garažo dopolniti z brezstrešnim Mercedes-Benzom SL500 (R129). Po dobrih treh desetletjih se poslavlja z rok četrtega lastnika in išče svoje novo mesto pod soncem, vse skupaj pa se bo odvilo na dražbi hiše H&H’s Duxford v manj kot dveh tednih.

Moss v svetu avtomobilizma velja za enega izmed najboljših dirkačev Formule 1, čeprav v svoji karieri pravzaprav nikoli ni uspel osvojiti svetovnega prvenstva. Kljub temu njegova povezava z »nemško zvezdo« nikoli ni bila pod vprašajem, dotični SL500 pa je nekakšna interpretacija Mossove zmage na Mille Miglia v letu 1955, ki jo je osvojil izza volana Mercedes-Benza 300 SLR.

Moss je predmetni SL500 prevzel kar v Bremnu, nanj nataknil znamenito registrsko oznako »7 SM« in se odpravil preko Rokavskega preliva v domače britanske konce. Vozila ima danes prevoženih 145 tisoč kilometrov, potrjeno servisno knjigo ter uradni podpis Stirlinga Mossa kot prvega lastnika. Navkljub znamenitemu lastniku pa je ocenjena vrednost le približno 15 evrskih tisočakov, čeprav se neuradno že sliši mnenja o zanimanju tudi bolj zvestih ljubiteljev znamke, ki so pripravljeni odšteti več. Precej več.

Blaž Likovič
foto: H&H

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button