AvtomobilizemNovice

Na brezpotje kar z Rolls-Royce Cullinanom

Nemški predelovalec Delta 4x4 s paketom terenskih predelav za Cullinana, po ugodni ceni 150 tisoč evrov.

Nemški specialisti za predelave avtomobilov v prave brezpotne bojevnike, predstavlja obsežen paket za najdražjega SUV-ja. Tisti z debelo denarnico in obilico poguma, bodo lahko sedaj svojega luksuznega Rolls-Royce Cullinan, zapeljali skozi zahteven teren.

Kaj torej prinaša predelava vredna kar 150 tisočakov? Avanturistični Cullian je opremljen s višjim vzmetenjem, strešnim šotorom in terenskimi pnevmatikami, pripravljenimi za kljubovanje snega, peska ali blata. Za varovanje sprednjega dela skrbi cevna zaščita v vrednosti 3.900 evrov, za večjo vidljivost pa šest PIAA svetilk na sprednjem delu in štiri nameščene na strešnem nosilcu.

Na strešni nosilec so namestili zložljiv šotor, hranilnik vode, shranjevalni zaboj, lopate in nekaj preostalega potrebnega orodja. Skupno je domovanje na strehi vredno 8 tisočakov. Deltin Cullinan je obut v nove 33-palčne Mickey Thompson terenske pnevmatike, ovite okoli 20-palčnih platišč. Zaradi zajetnejših gum, so morali poširiti kolesne tudi kolesne loke, ki dvigajo skupno ceno za 14 tisoč evrov.

A brodenje po zahtevnem terenu nebi bilo mogoče brez privzdignjenega podvozja in novega vzmetenja, le-ta poskrbita za najmanj 80 mm dodatne oddaljenosti od tal, skupaj z večjimi pnevmatikami je od standardnega Cullinana višji za 150 mm. Cena tega paketa je kar 15 tisoč evrov. Odklenjena je tudi sposobnost vožnje skozi globoko vodo, zahvala gre novemu snorklu in izpušnem sistemu, oba sta homologirana za evropski trg.

Kaj vse so mojstri pri Delti 4×4 postorili pod pokrovom motorja ostaja neznanka, sicer največjega Rolls-Royce poganja 6,75-litrski V12 podprt z dvema turbinama, kar zadošča za serijskih 571 KM in pospešek do stotice v 4,9 sekundah. Celoten paket terenske predelave, brez vključene cene avtomobila, stane kar 150 tisočakov.

Žiga Kolman
foto: Delta 4×4

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button