AvtomobilizemNovice

Morgan predstavlja novega Plus Four!

VIDEO: Brezčasna Morganova silhueta in igriv pogon – recept za nasmeh je nadgrajen.

Britanski izdelovalec maloserijskih vozil Morgan Motor Company je nekakšna avtomobilska oaza in s posodobljenim modelom Plus Four to ob poplavi futuristično oblikovanih in modernistično gnanih električarjev tudi ostaja. Razkrili so ne tako skromno posodobljeni ikonični dvosed Plus Four.

 

Novi Morgan Plus Four združuje klasično obliko s sodobnim inženiringom in tako kljub retro podobi obljublja precej zabavno vozniško izkušnjo. Pod motornim pokrovom se nahaja prenovljeni BMW-jev dvolitrski bencinski TwinPower štirivaljnik, ki razvije zdravih 190 kW (258 KM). Navor je odvisen od izbranega pretikača zobnikov, saj pri ročnem zmore 350 Nm medtem ko samodejni osemstopenjski menjalnik nudi 400 Nm.
Četudi ne moremo govoriti o športni zasnovi, lahko Plus Four zaradi le dobre tone mase (1.007 kg) s samodejnim menjalnikom do stotice pospeši v zgolj 4,8 sekunde, medtem ko čas pri ročnem menjalniku znaša 5,2 sekunde. Obe različici dosežeta končno hitrost 240 km/h. Posebno pozornost so inženirji namenili vodljivosti vozila in močno posegli v vzmetenje, ki je na novo osnovano. Za tiste bolj zahtevne pa nudijo Dynamic Handling Pack, ki vsebuje nastavljive zadnje stabilizatorje in vzmeti.

Kljub znameniti obliki so se Morganovi oblikovalci malenkostno dotaknili tudi te in vozilu namenili večje žaromete z integriranimi smerniki, s katerimi so odpravili dodatno napeljavo in s tem omogočili elegantnejši profil vozila. Ambient je bil pod drugi strani deležen večjih nadgradenj, ki izboljšajo rako udobje kot funkcionalnost vozila. Nadgrajen je bil avdio sistem Sennheiser, prav tako pa je bil prenove deležen multimedijski vmesnik, ki zagotavlja boljše povezljivostne rešitve.

Cena novega Morgana Plus Four se v Veliki Britaniji prične pri 73 evrskih tisočakih, proizvodnja vozila pa bo predvidoma zagnana v nekaj tednih.

Blaž Likovič
foto: Morgan

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button