AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Monolith nudi algoritem za ekspresno detekcijo programskih odstopanj

Umetna ineligenca bo iskala napake na vezju vašega jeklenega konjička.

Podjetje Monolith, ki sodi med najbolj inovativne ponudnike programske opreme za umetno inteligenco, je razvilo prvo programsko opremo Anomaly Detector v industriji, ki jo poganja umetna inteigenca in lahko z izjemno hitrostjo odkrije široko paleto težav v testnih podatkih. To stori tako preko avtomatizacije postopek pregleda testnih podatkov in poišče morebitne napake ali nenormalnosti na stotinah testnih kanalov.

Kot so razkrile študije je vpliv nezmožnosti pravočasnega prepoznavanja težav s testnimi podatki je lahko izredno velik, vključno z meseci zapravljenega časa za izvedbo testiranj ter morebitnih zamud in odpoklicev izdelkov, kar vodi do nepotrebnih visokih stroškov v razponu od milijonov do milijard evrov.

Podatkovne anomalije, ki jih povzročijo napake pri meritvah ali na samih merilnih napravah, uporabniške napake,
sistemske okvare ali nepravilna uporaba sistema med testiranjem, je zdaj mogoče hitro in učinkovito najti zahvaljujoč samoučečim se algoritmom Monolith Anomaly Detector. Verjetno ste si zastavili vprašanje kje bi lahko dotično brihtno programsko okolje uporabili? Ciljna skupina so obširna testiranja v avto-moto industriji, kjer inženirji ogromno časa namenijo razvoju, testiranju in odpravi odstopanj na programski in strojni opremi.

Blaž Likovič
foto: Monolith

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button