AvtomobilizemNovice

Modno obarvana Toyota Aygo X Undercover

Ko se združita avtomobilizem in svet mode.

Nova omejena izdaja Toyotine malčice Aygo X je nastala v sodelovanju z modno znamko Undercover in prihaja na sceno ravno v času pariškega tedna mode. Privzdignjeni mestni križanec se v modni preobleki predstavlja s številnimi stilskimi dodatki, bogato standardno opremo in proizvodno številko omejeno na 5.000 primerkov.

Skupno ustvarjanje avtomobilske znamke s pomočjo kreatorjev iz sveta mode se dandanes dogaja že precej redno. Tokrat je za Toyoto, navdušujoči japonski oblikovalec Jun Takahashi pripravil zanimiv izdelek s filozofijo nekonformnosti in razblinjanja stereotipov. Rezultat je Aygo X odet v sivo in črno karoserijsko z rdečimi poudarki in črnimi 18-palčnimi platišči. Vpliv znamke Undercover se nadaljuje v notranjosti, kjer opazimo sedeže z obeležitvijo znamke, talne preproge z vzorci in Takahashijevimi gesli »kaos/ravnotežje«, ki ponazarjajo uporniški duh ter ideologijo ustvarjalnosti.

Unikatni modni dodatki so združeni z visokim paktom opreme X-Clusive, ki vključuje LED osvetlitev na obeh koncih, ogrevane sedeže v kombinaciji blaga in umetnega usnja, večji 9-palčni osrednji zaslon na dotik, brezžično povezljivost s storitvijo Apple CarPlay, samodejno klimatsko napravo ter preostale malenkosti. Pod pokrovom motorja tiči litrski atmosferski trivaljni bencinski motor s 53 kW (72 KM) in 91 Nm navora, ki preko petstopenjskega ročnega ali brezstopenjskega samodejnega menjalnika poganja sprednji kolesni par. V iskanju podrobnejšega raziskovanja Toyote Aygo X, si lahko TUKAJ preberete naš test.

»Kreativna znamka Undercover lahko še bolj razširi močan značaj modela Aygo X in z navdušenjem smo raziskovali, kako bi lahko Junov modni slog prenesli v proces razvoja avtomobila,« je povedal Tadao Mori, vodja Toyotinega evropskega oblikovalskega oddelka. »Modno oblikovanje in oblikovanje avtomobilov imata veliko skupnega, vendar nam je Jun predstavil povsem nove načine dojemanja barv in ideje, kako iz vsakdanjih podrobnosti ustvariti nekaj zanimivega in nepričakovanega.« Modno obarvanega Aygo X si bodo lahko kupci omislili v zameno za najmanj 23.500 evrov.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button