AvtomobilizemNovice

Mitsubishi Mirage Ralliart: Strah in trepet Tajskih ulic

Posebna izdaja Ralliart za Tajske kupce.

Mitsubishi, nekoč mogočna velesila svetovnega prvenstva v reliju, zadnjih nekaj let zagrizene ljubitelje pušča na cedilu. Trenutno se namesto poskočnim kombilimuzinam ali relijaškim reinkarnacijam, posvečajo povsem običajnim, rahlo nezanimivim avtomobilom.

Najnovejše razočaranje je prav Mirage, pri nas poznan kot SpaceStar, z dodatkom imenitnega imena Ralliart, saj gre le za slabo kozmetično okrasitev, brez dejanskega pomena. Oh, kako so padli mogočni. Če ste zaradi oznake Ralliart pričakovali avtomobil z relijaškim pedigrejem, se vam obetajo le solze.

Za Tajske kupce so pripravili malčka Mirage z opremo Ralliart, ki prinaša kolesne loke iz lažnih ogljikovih vlaken, rdeče zavesice, v notranjosti pa so dodali posebne črno-rdeče oblazinjene sedeže in tepihe z napisom Ralliart. Če že tu ni nič navdušujočega, potem je vsaj pod motorjem poskočen mlinček, mar ne? Žal temu ni tako, namreč poganja ga popolnoma standarden 1,2-litrski trivaljni bencinar s skromnimi 78 konjskimi močmi in 100 Nm navora. Saj avtomobilisti vemo, da športne grafike in črna platišča sicer dodajo vsaj 20 konjičev.

Žiga Kolman
foto: Mitsubishi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button