AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

MG Cyberster počasi razkriva svoje krivine

MG se vrača v vode športnih roadsterjev

Pred kratkim smo poročali o vrnitvi MG-ja v razred športnih dvosedežnikov, tokrat v obliki električnega stroja z imenom Cyberster. Če so nas takrat dražili s fotografijami oblikovnih linij, nam tokrat pobliže razkrivajo kakšen bo koncept, predstavljen na letošnjem šanghajskem avtomobilskem salonu. Z oblikovanjem veliko besed ne bomo izgubljali, le da gre za mešanico klasičnih potez MG športnih modelov in futurističnih elementov. Veliko podrobnejši opis si lahko preberete TUKAJ.

Novega Roadsterja brez dvoma opredeljuje dolg pokrov motorja, kjer sicer ne domuje mlinček na notranje izgorevanje, plavajoče linije in moderna LED osvetlitev. Sodoben slog se je prenesel tudi v notranjost, ki je zelo vozniško usmerjena in spodbuja k dinamični vožnji. Na tem področju zna bit Cyberster v prednosti pred konkurenti, saj so pri MG-ju znani po izdelavi športnikov z dušo, prav tako bo k užitku pripomogel zmogljiv električen pogonski sklop. Trenutno nam razkrivajo le, da bo z enim polnjenjem mogoče prevoziti okoli 800 kilometrov, pospeški do stotice bi se lahko gibali pod tremi sekundami. Ti podatki ga postavljajo neposredno ob bok novi generaciji Tesle Roadster.

Zelene luči za začetek proizvodnje MG še ni prižgal, vendar podjetje vztrajno raziskuje možnosti novih finančnih spodbud. Po poročanju nekaterih medijev prejšnji teden, naj bi pod okriljem MG Cyber podznamke poskušali zbrati 6,4 milijona evrov, tako da investitorjem ponudijo možnost zgodnega vpogleda v proces razvoja. Kot že rečeno, bomo morali na napoved morebitne športno-električne prihodnosti angleške znamke počakati vsaj do šanghajskega salona.

Žiga Kolman
foto: MG

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button