AvtomobilizemNovice

Mercedes z novim vstopim električarjem na IAA Mobility

Srebrne zvezde na sejmu mobilnosti v polni električni zasedbi.

Mercedes-Benz se je v zadnjih letih močno zavezal k električni mobilnosti, kar bodo močno okrepili z novo vizijo v segmentu vstopnih električnih vozil na sejmu IAA Mobility v Münchnu. Dogodek imenovan Open Space bo obiskovalcem ponudil priložnost ogleda celotne palete aktualnih in prihajajočih električnih ter elektrificiranih vozil, prav tako se bodo predstavili člani družine Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, dostavniki in legendarni razred G.

Vrhunec dogodka bo svetovna premiera terensko opremljenega razred E All-Terrain, ki dopolnjuje novo družino razreda E in bo na voljo tudi kot priključni hibrid. Na dogodku bo nastopil tudi zamaskirani električni naslednik razreda G, ki bo na novo zapisal smernice zmogljivih terenskih avtomobilov. Na razstavi lahko pričakujemo še nove modele EQA, EQB in EQV, ki predstavljajo zavezanost znamke popolnoma električni prihodnosti, priložnost pa bodo izkoristili še za premiero novega vstopnega električnega modela, s katerim dražijo na zasenčeni fotografiji.

Obiskovalci se bodo lahko spoznali z Mercedesovim ekosistemom polnjenja, s katerim nameravajo ustvariti najboljšo izkušnjo polnjenja v svojem segmentu. Koncept odprtega prostora bo omogočil enostavno druženje, hkrati bodo med razstavami potekali številni dogodki, vključno z aktivnostmi za otroke, večernimi dogodki z glasbo in družinskim dnevom. V okviru IAA Experience bo ponujena vožnja s 30 električnimi in elektrificiranimi modeli, vključno s prvakom v učinkovitosti VISION EQXX z dosegom preko 1.200 kilometrov. Vozilo VISION EQXX predstavlja resnični pogled v prihodnost in bo med večjimi atrakcijami na sejmu mobilnosti. Na inovacijskem forumu si bodo lahko obiskovalci ogledali Vision One-Eleven in priključno-hibridni razred E z naprednim operacijskim sistemom MBUX nove generacije.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button