AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Mercedes širi ponudbo EQA s štirikolesno gnanima različicama 300 in 350

Najugodnejši električni Mercedes sedaj še v kombinaciji s 4Matic štirikolesnim pogonom.

Na začetku leta je Mercedes-Benz predstavil najmanjšega člana električne družine EQ, sedaj pa so že razširili njegovo ponudbo z modeloma z dvema elektromotorjema in štirikolesnim pogonom. V prodajni paleti sta 4Matic modela umeščena nad EQA 250 s sprednjim pogonom, na vrhu bosta ostala vse do verjetnega prihoda nabrušenega AMG.

Pa skočimo kar k številkam. Vstopni štirikolesno gnan EQA 300 4Matic ponuja 228 KM in 390 Nm navora, kar kompaktnem križancu omogoča pospešek do stotice v 7,7 sekundah. Dodatno zmogljivost prinaša model EQA 350 z maksimalno močjo 292 KM in 520 Nm navora, kar skrajša pospešek na natanko 6 sekund. Končna hitrost je pri obeh izvedenkah omejena na 160 km/h. Pri obeh modelih energijo elektromotorjem dovaja litij-ionska baterija z uporabno kapaciteto 66,5 kWh, kar zadošča za domet med 409 in 432 kilometrov.

Glede na višjo pozicijo v ponudbi, sta zmogljivejša EQA standardno opremljena z LED žarometi, električno pomičnimi prtljažnimi vrati in 18-palčnimi platišči. Med ostalo osnovno opremo spada volanski obroč oblečen v usnje, 64-barvna ambientalna osvetlitev, navigacijski sistem in udobni sedeži z nastavljivo ledveno oporo.

Obe novi izvedenki EQA je že mogoče naročiti, vendar slovenskih cen še ni razkritih. V domači Nemčiji bodo morali za EQA 300 4Matic odšteti 50.563 evrov, za EQA 350 4Matic pa najmanj 53.240 evrov. Poleg predstavitve novih izvedenk je Mercedes ponosno razkril, da so od februarja sprejeli že preko 20 tisoč naročil za EQA. Pri srebrnih puščicah so namignili tudi na prihod različice s podaljšanim dometom. Več o klasičnem EQA si lahko preberete TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button