AvtomobilizemNovice

Mercedes pay+: plačevanje storitev kar iz avtomobila

Nova tehnologija omogoča enostavnejši in hitrejši način plačevanja storitev v vozilu.

Mercedes predstavlja novo inovativno digitalno plačilno storitev Mercedes pay+, ki omogoča enostavno plačevanje kar prek sistema v avtomobilu. S pomočjo biometričnega preverjanja pristnosti s senzorjem prstnih odtisov bodo lahko lastniki avtomobil uporabljali kot plačilno napravo, tako mobilni telefoni med vožnjo ne bodo več potrebni.

Pri modeli v portfelju opremljeni z biometričnim preverjanjem prstnih odtisov so člani električnih serij EQS in EQE, razred S, razred C in novi GLC. Kot prvi so pri srebrnih puščicah v svoje avtomobile vključili tehnologiji Visa Delegated Authentication in Cloud Token Framework za omogočanje varnega plačevanja. Lastniki tovrstnih vozil bodo lahko pay+ uporabljali za plačilo digitalnih storitev in doživeli izboljšano izkušnjo sodobne digitalizacije. Prek MBUX informacijskega sistema bodo lahko aktivirali naročniške storitve in avtorizirali plačila s prstnim odtisom. Med primere storitev štejemo aplikacije za povezljivost, ki prek mobilne naprave upravljajo funkcije udobja, kot je denimo klimatska naprava, lažje bo nadgrajevati tudi programsko opremo.

Poleg tega bomo lahko v trgovini Mercedes me Store na zahtevo preprosto odklenili predhodno nameščene strojne komponente in se tako z enim samim dotikom naročili na storitev parkiranja na daljavo, aktivirali adaptivno prilagajanje snopa svetlobe žarometov ali krmiljenje zadnje osi. S časom bodo zmožnosti sistema pay+ le še zrasle, saj poskušajo pri Mercedesu omogočiti plačevanje ostalih storitev, kot je točenje goriva, kar lahko lastniki Mercedesov na podoben način že izvajajo prek mobilne aplikacije. Enako velja za polnjenje električnih modelov, kar že lahko plačamo v aplikaciji ali sistemu MBUX, z biometričnim preverjanjem znotraj pay+ bo vse steklo le še hitreje. Raziskava družbe Juniper Research napoveduje, da bo globalni obseg transakcij plačil v vozilih do leta 2026 dosegel več kot 4,7 milijarde. Plačevanje goriva bo v naslednjih petih letih najpogostejša uporaba plačil v vozilih, predstavljala naj bi približno 48 odstotkov vseh transakcij.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button