AvtomobilizemNovice

Mercedes-Maybach predstavlja omejeno serijo razreda S by Virgil Abloh

Prestižna izdaja razreda S je zadnji sad sodelovanja Mercedesa in preminulega oblikovalca.

Mercedes-Maybach je svetu razkril zadnjo unikatno serijo luksuzne limuzine razreda S, kot del Projekta Maybach, v katerega je bil vpleten tudi nadarjeni oblikovalec Virgil Abloh. Oblikovni sad dveh pionirjev svojih področij, Mercedesovega direktorja dizajna Gordena Wagenerja in Vigrila Abloha, je skupno že tretji  izdelek.

Oblikovanje posebne serije S klase je bilo zaključeno pred Ablohovo smrtjo lanskega novembra, proizvodnja pa bo omejena na 150 primerkov. Od povprečja Maybachov jih bomo ločili po karoseriji odeti v kombinacijo Obsidian črne na zgornjem predelu in zlato-peščene barve na spodnji polovici, vključno s platišči. Enaka dvotonska tematika se nadaljuje v kabini, oblečeni v kremno usnje s črnimi elementi.

Za dodatno popestritev notranjega ambienta oziroma za počastitev preminulega oblikovalca, so sredinsko konzolo, zadnje vzglavnike, naslone in pragove vrat obeležili z Ablohovim logotipom. Prav tako so nekaj pozornosti namenili programski opremi, z domačim gumbom s posebno barvno obrobo in logotipom, ki ob zagonu predstavlja omejeno izdajo. V slogu dizajnerskega navdiha lahko voznikov profilno fotografijo polepšamo z različnimi modnimi dodatki.

Ob nakupu unikatnega razreda S, bodo kupci prejeli umetelno izdelano leseno škatlico, oblečeno v nappa usnje z logotipom Maybach in Abloh. Znotraj se nahaja modelček avtomobila v merilu 1:18, dva ključa in vponka (karabin). K avtomobilu spada še zaščitna prevleka prav tako okrašena z dvema logotipoma.

»Na delo, ki smo ga ustvarili v sodelovanju z Virgilom, sem izjemno ponosen,« je dejal Gorden Wagener. »Od projekta Geländewagen, ki je z našim ikoničnim razredom G postavil merila za sodelovanje med modo in avtomobilsko industrijo, do projekta Maybach, ki je ugledno dediščino Mercedes-Maybach prenesel v prihodnost. Omejena izdaja Maybach by Virgil Abloh ponazarja simbiozo med inovativnim dizajnom in kakovostno izdelavo.«

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button