AvtomobilizemNovice

Mercedes-AMG GLC tudi kot elegantni kupe

Mercedes-AMG predstavlja novega člana družine športnih SUV-jev, ki stopa po stopinjah svojega brata in vse lastnosti postavlja v elegantnejšo kupejevsko obliko. Nastrojeni AMG GLC Coupe bo na voljo v dveh okusih in sicer kot vstopni 43 4Matic ter kot polnovredni 63 S E Performance z mogočnim hibridnim sklopom.

O klasičnem Mercedesu-AMG GLC SUV smo poročali že TUKAJ, saj je bil premierno predstavljen pred nekaj meseci, sedaj mu sledi še elegantnejša kupejevska različica, ki ponuja enake dobrote. Srce obeh predstavlja 2-litrski štirivaljni turbobenicnski motor, ki je v izvedenki GLC 43 4Matic povezan z 48-voltnim blago-hibridnim sistemom in proizvede 421 KM. Električna plat skrbi za zmanjšanje pojemkov trubopolnilnika in večjo odzivnost pri pospeševanju. Za kratek čas lahko nudi dodatnih 14 KM, kar pomeni pospešek do stotice v 4,8 sekunde. Zmogljivejša izpeljanka GLC 63 S E Performance zavoljo hibridnega sistema z visokozmogljivo baterijo in elektromotorjem z močjo 150 kW na zadnji osi, premore sistemsko moč 680 KM ter 1.020 Nm navora. Rezultat je pospešek do stotice v zgolj 3,5 sekunde, hkrati pa baterije po potrebi omogoča do 12 kilometrov neslišne vožnje.

Oba modela sta opremljena s krmiljenjem zadnje osi, prilagodljivim pogonom na vsa kolesa, bliskovitim devetstopenjskim menjalnikom AMG Speedshift z mokro sklopko in vzmetenjem AMG Ride Control z nastavljivim blaženje, kar ponuja različne možnosti glede na razmere in način vožnje. S pridobitvijo zajetne konjenice so obema izvedenkama AMG GLC namenili zajetnejše športne zavore, glasnejši izpušni sistem pa bo poskrbel za prijetno zvočno doživetje.

Da bi nabrušena GLC-ja tudi vizualno izstopala iz povprečja, so jima namenili klasičen tretma s športnimi odbijači, nižjimi pragovi, močno razširjenimi kolesnimi loki, manjše krilce na zadku in črn paket okrasja AMG Night paket, z možnostjo nadgradnje s karbonskimi dodatki. Notranjost so opremili s sedeži AMG z različnimi vrstami oblazinjenja, vključno usnjem Nappa, volanom AMG Performance v kombinaciji usnja in tkanine iz mikrovlaken ter športnimi pedali AMG. Prilagojeni infozabavni sistem MBUX vključuje zaslone in funkcije značilne za AMG, pri čemer program Supersport ponuja različne nastavitve podvozja in menjalnika. Različico GLC 63 S E Performance Coupé je mogoče naročiti v unikatni izdaji Edition 1 z edinstvenimi izboljšavami zunanjosti in notranjosti, vključno s kontrastom črne in rumene barve ter karbonskimi elementi.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button