AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Megane E-Tech: Renaultov naslednji električni model

Lahkotna kamuflažna prevleka skriva novega električnega MeganE.

Renault postopoma predstavlja naslednji električni model, Megane E-Tech, ki se je prelevil v križanca, z močnim oblikovnim pridihom lanskoletnega Megane eVision koncepta. Sedaj nam ponujajo vpogled v pravo reč, sicer v rahli kamuflaži, ki ne skriva prav veliko.

Trenutno je že znano, da bo novinec zasnovan na enaki CMF-EV platformi, kot novi Nissan Ariya. Prejel bo razmeroma zmogljivo 60 kWh baterijo, kar bo zadoščalo za 450 kilometrov avtonomije. Za pogon bo skrbel en elektromotor s 160 kW (217 KM) na sprednji osi, a ta platforma lahko teoretično sprejme še drugi elektromotor na zadnji osi, zato lahko prekrižamo prste v upanju na nabrušeno Alpine (prej Renault Sport) izvedenko.

Megane E-Tech Electric ali preprosto kar MeganE bodo izdelovali v enaki tovarni v Franciji, kjer nastajajo modeli Espace, Talisman in Scenic. Konceptni primerek je s svojimi 4,21 metri dolžine malenkost krajši od povprečne kombilimuzine srednjega razreda, ni še znano ali bo končen serijski model ohranil te dimenzije. Nepotrjene ostajajo tudi številke zmogljivosti, namreč prestavitev eVision koncepta so pospremili s pospeški odmerjenimi pri osmih sekundah in maksimalno polnilno zmogljivost 130 kW.

Upamo, da bo Renault kaj kmalu slekel kamuflažno prevleko in uradno razkril novega električnega MeganE. Z letošnjim poletjem se bo 30 predserijskih testnih mul odetih v enako poslikavo podalo na obsežne preizkuse, kajti prihod na trg je predviden že v letu 2022.

Žiga Kolman
foto: Renault

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button