AvtomobilizemNovice

McLaren se podaja v svetovno vztrajnostno prvenstvo

Z novim 720S GT3 EVO se bodo udeležili razreda LM GT3.

McLaren Automotive in United Autosports sta predstavila dva dirkalnika 720S GT3 EVO, ki se bosta letos udeležila svetovnega vztrajnostnega prvenstva FIA WEC. Gre za McLarnov prvenec v tej seriji, z udeležbo v razredu LM GT3, ki jih bo popeljal na kultne dirke, kot je 24 ur Le Mansa. McLaren se na ravnice La Sarthe vrača prvič po letu 1998 in se spominja zmage z dirkalnikom F1 GTR leta 1995.

V sezoni 2024 si bo McLaren prizadeval za trojno krono motošporta, ki jo sestavljajo zmage na Veliki nagradi Monaka, dirki Indianapolis 500 in še v Le Mansu. Avtomobila 720S GT3 EVO, oštevilčena z #59 in #95 v čast McLarnovi zmagi v Le Mansu leta 1995, bosta imela poslikave spominjajoč na McLarnove zgodovinske modele, v skladu s temami letošnje sezone Formule 1 in IndyCar.

Zunanjo podobo dirkalnikov odlikuje izrazit vzorec chevron, ki prehaja iz satenasto v visoko sijajno črno z ikoničnimi poudarki McLarenove papaja oranžne. Elementi v slednjem odtenku krasijo različne dele avtomobila, s čimer se poklanjajo McLarnovi dediščini, hkrati pa ohranjajo sodobno estetiko. Sestava voznikov za letošnjo sezono je bila potrjena: Gregoire Saucy, James Cottingham in Nicolas Costa bodo vozili v vozilu št. 59, Marino Sato, Nico Pino in Josh Caygill pa v vozilu št. 95.

Sezono vztrajnostnega prvenstva bodo otvorili 2. marca v Katarju, nato bodo v preostalih sedmih tekmovanjih obiskali Evropo, Ameriko in Azijo, vrhunec pa bo novembra v Bahrajnu. Uradni prolog v Katarju 24. in 25. februarja bo služil kot uvod v sezono, polno akcije, in bo navijačem ponudil vpogled v McLarnovo prvo kampanjo v seriji WEC.

Žiga Kolman
foto: McLaren

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button