AvtomobilizemNovice

Maybachov prestiž v sodelovanju z visoko modo

Maybachovi mojstri so združili avtomobilizem in svet visoke mode.

Mercedes-Maybach razred S Haute Voiture je zbirateljski izdelek obogaten z najmodernejšo estetiko, združeno z natančnimi oblikovalskimi pristopi, za doseg nepopisnih uporabniških užitkov. Maybach je svojo novo umetnino prvič predstavil v Dubaju 12. decembra 2022, na modni reviji lokalnega modnega oblikovalca Atelierja Zuhre. Čeprav oddelek Maybach od vnovičnega rojstva leta 2015 izdela skoraj 600 avtomobilov mesečno, bo nova kreacija s 150 primerki bistveno bolj redka.

»Mercedes-Maybach razreda S Haute Voiture je zaradi zapletenih funkcij in unikatnih oblikovnih elementov eden najbolj ekstravagantnih modelov do sedaj – predstavlja prefinjeno razkošje v najčistejši obliki. Naše stranke imajo dostop do najbolj ambicioznega življenjskega sloga, zato smo to želeli odražati z ustvarjanjem nečesa izjemno privlačnega in z uporabo materialov prvič uporabljenih pri Mercedes-Maybachu,« pravi Gorden Wagener, vodja oblikovanja pri Mercedesu.

Posebna izdaja Mercedes-Maybach S 680 s 6-litrskim V12 motorjem, najbolje odraža znamkin značaj sofisticiranega prestiža. Kombinacija vrhunske izdelave, visokokakovostnih materialov in izvrstnih podrobnosti spominja na umetniško delo na kolesih. Vsako vozilo bo sestavila najbolj izurjena ekipa v tovarni v Sindelfingenu, ekskluzivnost bo označevala plaketa na sredinski konzoli s serijsko številko modela. Skladno s konceptom Haute Voiture, zunanjost končnega izdelka krasi dvotonska barva, v kombinaciji kovinske mornarsko modre na zgornjem delu in svetlo rožnate na spodnjem. Vse skupaj povezujejo ujemajoča mornarsko modra kovinska platišča. Velika posebnost je osvetlitev z animirano projekcijo, namreč ob odprtju vrat se na vstopni prostor s pomočjo LCD tehnologije prikazujejo logotipi Mercedesa ali Maybacha.

Slog zunanjosti se preliva v notranjost, kjer so uporabili enako temo mornarsko modrih in rožnato zlatih tonov, z dodatnimi kristalnimi in bleščečimi elementi opalno bele barve. Visokokakovostna tkanina bouclé iz sveta mode, ostaja stalnica celotne kabine, z zapletenimi podrobnostmi na prevlekah sedežev in blazinah. Poudarke iz kristalno belega usnja najdemo na naslonih, vratih in blazinah.  Informacijski sistem MBUX so opremili z novim okrasjem menijev, katerega zastopajo cvetovi magnolije in peneči se delci, med drugim je dvanajst različnih avatarjev oblečenih v elegantna oblačili.

Popolno doživetje Maybacha Haute Voiture bo ustvarila spremljajoča ročno izdelana darilna škatla s serijsko številko, pomanjšanim modelom avtomobila in obeskom za ključe. Poleg tega bodo kupci prejeli posebno prevleko avtomobila z logotipoma Maybach in Haute Voiture ter kolekcijo torb, ki bo sicer z začetkom prihodnjega leta na voljo tudi v fizičnih in spletnih trgovinah Maybach Icons of Luxury.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button