AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Maseratijeva električna prihodnost je svetla

Prihajajo številni novi električni modeli, tudi superšportnik MC20 Folgore.

Maserati, slovita italijanska znamka znana po športnem  razkošju, je postala zavezana trajnostni rasti in inovacijam ter je prva tamkajšnja prestižna znamka, ki se je lotila razvoja povsem električnih vozil. S poudarkom na razvoju blagovne znamke in izboljšanju izdelkov je celotna paleta vozil Maserati zasnovana, izdelana in proizvedena v Italiji, nastopajo pa v več kot 70 držav širom sveta. Maserati je že več kot 80 let ukoreninjen v Modeni in ostaja tesno povezan s svojo dediščino.

Maserati je pionir prihodnosti premijske mobilnosti z ambiciozno strategijo elektrifikacije, ki se usklajuje z razvijajočimi se željami kupcev. Kot edina takšna znamka pod okriljem Stellantisa, je Maserati finančno okreval in začrtal pot v električno prihodnost, pri čemer ohranja edinstven položaj s trajnostno dobičkonosnostjo.Prehod na električno mobilnost sta otvorila električno gnana modela GranTurismo Folgore in Grecale Folgore, kmalu je načrtovan še GranCabrio Folgore, v bližnji prihodnosti pa še številni novi električarji. Maserati, ki navdih črpa iz svojih uspehov v motošportu, je prva italijanska znamka udeležena v tekmovnju Formula E, s čimer so še okrepili svojo zavezanost električni mobilnosti in iskanju novih znanj.

V novi dobi bodo ponudbo popestrili še z ustanovitvijo programa personalizacije Fuoriserie, za ustvarjanje izdelkov po meri, skupaj z naložbami v nove prostore in usposabljanje osebja. Tovarna v Modeni, v kateri se nahajajo vodstvo in inženirske ekipe, bo vodila prihodnja prizadevanja ter tesno sodelovanje z laboratorijem za motorje pri razvoju električnih pogonskih sklopov. Maseratijeva strateška vizija, usklajena s Stellantisovimnačrtom Dare Forward 2030, vključuje uvedbo električnih pogonskih sklopov v celotni paleti vozil. Sredi razvijajoče se avtomobilske pokrajine leto 2024 pomeni ključno leto za razvoj in rast Maseratija, ki bo pokazalo njegovo odpornost in prilagodljivost v luksuznem avtomobilskem sektorju.

Žiga Kolman
foto: Maserati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button