AvtomobilizemNovice

Manthey Racing paket za novega 718 Cayman GT4 RS

Paket mojstrskih predelovalcev Porschejev prinaša več užitkov na stezi.

Manthey Racing, odmevno ime med rekordno hitrimi Porscheji, predstavlja nov paket nadgradenj za slovitega 718 Cayman GT4 RS, ki je zasnovan za optimizacijo zmogljivosti avtomobila na dirkalnih stezah. GT4 RS s 493 KM in vgrajenim Manthey paketom, je z zelenim peklom opravil v samo 7 minutah 3,121 sekundah, kar je šest sekund hitreje od standardnega modela. Spremembe se osredotočajo predvsem na izboljšanje aerodinamike in ključnih delov podvozja.

Mantheyjev Kit prinaša obsežne spremembe aerodinamike, kot so sprednji zavihki, zračne zavese, lopute kolesnih lokov in podvozje z difuzorji iz ogljikovih vlaken, kar izdatno povečuje potisk k tlom. Zadnje krilo je širše od standardnega, z večjimi stranskimi rezili in štirimi nastavljivimi položaji glede na konfiguracijo steze. Karoserija zadnjega pokrova motorja je ojačana, karbonski aerodinamični pokrovi na zadnjih kolesih pa zmanjšujejo turbulenco. Pri višjih hitrostih zadnje krilo v položaju Performance poveča potisk proti vozišču s 89 na 169 kilogramov.

Porsche je v tesnem sodelovanju z Nürburgring strokovnjaki razvil posebno vzmetenje, ki omogoča štiri različne položaje, stopnje kompresije pa je mogoče prilagoditi brez orodja. Sprednje vzmetenje ima za 20 odstotkov trše vzmeti, zavorni vodi so iz jekla, na voljo so tudi prilagojene dirkalne zavorne ploščice z manjšo obrabo. Manthey Racing paket za Porscheja 718 Cayman GT4 RS bo sprva ponujan na ameriškem trgu, razpoložljivost in cene pa bodo znane nekoliko kasneje. Največja prednost izbire tovrstne nadgradnje je, da namestitev ne vpliva na garancijo proizvajalca.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button