AvtomobilizemNovice

Mansory se je lotil Ferrarija Rome

Ferrari Roma ni dovolj zmogljiva? Mansory ima odgovor s 710 konji in obilico karbona.

V lanskem letu smo pisali o precej zadržani in nadvse elegantni Novitecovi predelavi Ferrarija Rome, a konkurenti pri Mansoryju so si enakega poskočnega konjička zamislili nekoliko drugače. Drugi znani nemški predelovalec se je odločil za precej bolj nastopaški pristop, da slučajno nebi pozabili, iz kje prihaja takšna Roma.

Mansory novo kreacijo opisuje kot popolno preobrazbo, s kupom novih dodatkov iz ogljikovih vlaken, ostro zašiljenim sprednjim odbijačem, agresivnim zadnjim difuzorjem, izrazitima stranskima pragovoma in zadnjim krilcem v dveh različnih oblikah. Za nameček lahko stranke izberejo še pokrov motorja v celoti izdelan iz karbona in seveda nov set lahkih platišč.

Skoraj bodeča predelava se nadaljuje v notranjosti preoblečeni v ogromno rdečega in črnega usnja z raznimi karbonskimi okrasnimi površinami. Skladno s pridobitvijo novega videza, se Mansory Roma pohvali z dodatno energičnostjo pogonskega agregata, natančneje 3,9-litrskega twin-turbo V8, ki sedaj zarjove s 710 KM in kar 865 Nm navora, dovolj da se italijanski vranec do stotice požene v samo 3,1 sekundah ter doseže najvišjo hitrost 332 km/h.

Žiga Kolman
foto: Mansory

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button