AvtomobilizemNovice

Novitecova presenetljivo umirjena predelava Ferrarija Rome

Kljub zadržani zunanji podobi, se pod pokrovom skriva 700 vrancev.

Glede na to, da se Ferrari Roma že kar lep čas na prodaj in uporablja dobro preizkušen 3,9-litrski V8 podprt z dvema turbinama, so pri Novitecu potrebovali veliko časa za predstavitev svoje različice. Ta je sedaj tu, vendar v primerjavi z ostalimi kreacijami precej bolj zadržana.

To vsekakor ni slaba lastnost, še posebej pri Romi, ki veliko poudarka daje na eleganci zunanje podobe, zato nakičeni dodatki res nebi izpadli pozitivno. Nemški predelovalec je praktično le izpilil zunanjost italijanskega konjička s težko opaznimi podrobnostmi. Te najdemo v obliki dodatnega karbona na sprednjem odbijaču, malega zadnjega krilca in pokončnega vstavka na zadnjem difuzorju.

Zelo rahel dvig zunanje podobe lahko po želji dopolnijo še z zajetnejšimi Vossen kovanimi platišči, med drugim pa med novitete spadata svež komplet vzmetenja in prosta izbira pri oblazinjenju ter okraševanju notranjosti.

Največ pozornosti so Novitecovi inženirji posvetili samemu bistvu Ferrarija, pogonskem sklopu. Z vgradnjo nove nadzorne enote motorja so moč s 612 KM povzdignili na 704 KM, prav tako je na 882 Nm zrasel navor. Posledično je pospešek do stotice padel na samo 3,2 sekunde, najvišja hitrost pa presega 325 km/h.

Žiga Kolman
foto: Novitec

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button