AvtomobilizemNovice

Manhartov 911 GT2 RS z več kot 900 KM

TR 900 je modificiran primerek že teko odbitega 911.

Le redki bi takoj ob vstopu v Porscheja 911 GT2 RS pomislili, da potrebuje dodatnih moč. Če pa se znajdete med tistimi redkimi norci, lahko pokličete nemškega predelovalca Manhart, ki je pravkar predstavil model TR 900.

Manhart je za ustvarjanje omenjene štirikolesne pošasti izbral GT2 RS s paketoma Weissach in Clubsport Pack. Nato so vgradili večja turbopolniolnika, nov komplet vmesnega hladilnika, preurejeno krmilno enoto in nov izpušni sistem ter tako moč 3,8-litrskega šestvaljnega bokserja povečali na naravnost smešnih 945 KM in 1.050 Nm navora. Za primerjavo, standardni GT2 RS premore 700 KM in 750 Nm navora.

Dodatne ojačitve je potreboval sedemstopenjski dvosklopčni PDK samodejni menjalnik, da se lahko spopade z dodatno močjo, medtem ko za varno zaustavljanje skrbijo že serijsko mogočne karbon-keramične zavore. Manhart je izdatno konjenico podprl z namestitvijo številnih aerodinamičnih karoserijskih dodatkov iz ogljikovih vlaken, kot so »splitter« na sprednjem odbijaču, obrobe zračnih rež, stranska pragova in globlji difuzor. Za piko na i poskrbijo prepoznavne zlate nalepke, skupaj s čudovito temno zeleno barvo Midnight Dark Green.

Žiga Kolman
foto: Manhart

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button