AvtomobilizemNovice

Manhart CRT 800: Odbita predelava Porscheja Cayenne Coupe s preko 800 KM

Nov dan, nova predelava nemškega podjetja. Tokrat je na vrsti Porsche Cayenne Turbo Coupe.

Če potrebujete SUV-ja, s katerim boste osramotili marsikaterega superšportnika, potem so pri Manhartu našli pravi odgovor z imenom Cayenne CRT 800. Njihova vizija Porscheja Cayenne Turbo Coupe ustvari pošastnih 807 konjskih moči in 1.090 Nm navora.

Visoke številke zmogljivosti še vedno ustvarja Porschejev 4-litrski twin-turbo V8, vendar s parom izboljšanih turbopuhal, novim vmesnim hladilnikom in novo nadzorno enoto motorja. Kako sveže pridobljena moč vpliva na čas pospeška in na najvišjo hitrost še ni podano, vendar se že standardni model do stotice požene v 3,9 sekundah, ultimativni Cayenne Turbo GT Coupe pa v 3,3 sekundah, čeprav sta oba občutno šibkejša.

Novo konjenico pod motornim pokrovom spremlja glasnejši izpušni sistem, ki bo poskrbel za obračanje glav, v kolikor to ne bo uspelo zlatim črtam in grafikam. Zunanjo podobo kupejevskega SUV-ja dodatno popestrijo nova 22-palčna platišča v kombinaciji črne in zlate barve ter 35 mm znižano zračno vzmetenje.

Kot pri večini Manhartovih predelav, so se izognili neokusnim posegom v notranjost, vsaj pri predstavitvenem Cayennu, vendar lahko po željah strank površine oblečejo v nove materiale. V kratkem bodo v ponudbo dodali še sprednje krilce in zadnji difuzor, izdelana iz ogljikovih vlaken.

Žiga Kolman
foto: Manhart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button