AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Lotus Emeya zaključuje razvoji proces

S koncem testiranj bo kmalu čas za prihod na trg.

Lotusov prihajajoči super-GT Emeya je uspešno zaključil zadnjo fazo globalnega programa testiranja in razvoja v ekstremnih pogojih, vključno s temperaturami do -40 stopinj Celzija v Ivalu na Finskem, vse do 40 stopinj Celzija v toplih krajih.

Strogi triletni program je potekal v 15 državah na dveh celinah, na različnih terenih in v različnih pogojih, od zahtevnih neurejenih cest v Veliki Britaniji do dirkaški stez, kot je Nürburgring. Testiranje je bilo osredotočeno na ocenjevanje sistemov podvozja, razvoja pnevmatik, funkcij za pomoč vozniku, zmogljivosti baterije in sistemov za termalni nadzor.

Lotusovi inženirji so izvedli nadzorovano testiranje in testiranje v realnem svetu, da bi zagotovili doslednost in zanesljivost ter izpolnili regulativne cilje, hkrati pa ostali zvesti DNK znamke, ki vedno obljublja zanimiva, a hkrati varna in predvidljiva vozila. Gavan Kershaw, direktor za atribute in celovitost izdelkov pri Lotusu, je poudaril pomen ohranjanja Lotusovih temeljnih vrednot ob prehodu na popolnoma električno znamko. Emeya ima napredne nadzorne sisteme in štirikolesni pogon za stabilnost, vodljivost in nadzor tudi v ekstremnih vremenskih razmerah.

Za večje udobje in priročnost lahko stranke prek aplikacije Lotus App na daljavo pripravijo svojo Emeyo in pred vstopom v vozilo prilagodijo temperaturo v kabini, ogrevane sedeže in volan. Ogrevane stranske kamere in ogledala preprečujejo oviranje vida, medtem ko 55-palčni projicirni zaslon z načinom Snow Mode izboljša vidljivost v zasneženih razmerah. Emeya je zaradi obsežnega testiranja in naprednih funkcij pravi grand tourer, ki ponuja izjemno zmogljivost in udobje v vsakem okolju.

Pri Lotusu so že lansko leto razkrili podrobnosti pogonskega sklopa športne limuzine in sicer bo za shranjevanje električne energije uporabljala zajetno baterijo s kapaciteto 102 kW, ki bo zaradi ozke zasnove ter nizke namestitve poskrbela za odlično težišče. Za prenos moči na vsa štiri kolesa bo skrbel par elektromotorjev s skupno močjo približno 915 KM in 985 Nm navora, kar bo zadoščalo za pospešek do stotice v 2,8 sekunde ter najvišjo  hitrost 250 km/h. Sodobna arhitektura bo podpirala hitro polnjenje z močjo 350 kW, kar naj bi 150 kilometrov povrnilo v pičlih 5 minutah.

Žiga Kolman
foto: Lotus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button