AvtomobilizemNovice

Lexus LC 500 Ultimate Edition: omejena izdaja Lexusovega paradnega modela

LC 500 z odličnim atmosferskim osemvaljnikom se počasi poslavlja.

Lexus zadnje dni navdušuje z novostmi, namreč najprej so napovedali razkritje novega vstopnega križanca LBX, malo zatem bo sledil novi družinski TX, predstavlja pa se tudi poslovilna izdaja paradnega modela LC 500.

Nastanek čudovitega kupeja LC 500 in kasneje še kabriolet različice sega v leto 2012, ko so na avtomobilskem salonu v Detroitu nastopili s senzacionalnim konceptom LF-LC, ki se je štiri leta kasneje prelevil v serijski model LC. Življenjska doba tega športno obarvanega modela gre h koncu, vrhunec predstavlja nova omejena izdaja LC 500 Ultimate Edition, obeležena z oštevilčenimi plaketami na sredinski konzoli.

Izredno redke LC 500 Ultimate Edition bomo na cesti prepoznali po unikatni Hakugin matirani beli karoserijski barvi, okrašeni s kontrastnimi črnimi podrobnostmi, kot so sprednja maska, zunanji ogledali, izpušni cevi in 21-palčna petkraka platišča. S tem edinstvenim videzom se približujejo predhodnem vrhunskem superšportniku LFA. Nič manj navdušujoča ni notranjost oblazinjena v globoko modrem usnju pri kupeju in kombinaciji z alkantaro pri kabrioletu. Ker Ultimate Edition gradi na opremi Sport Pack+, so standardni projicirni zaslon, ogromen informacijski zaslon in odlično Mark Levinson ozvočenje.

LC 500 Ultimate Edition ni le estetsko privzdignjena različica, namenili so ji izboljšano aerodinamiko z novimi zračnimi režami sprednjega odbijača in prilagodljivo zadnje krilce iz ogljikovih vlaken. Za pogon Lexusevega ultimativnega LC 500 skrbi izpiljen 5-litrski atmosferski V8 motor s 464 KM in 530 Nm navora, ki preko 10-stopenjskega samodejnega menjalnika in novo nastavljenega diferenciala z delno zaporo poganja zadnji kolesni par. S izdelavo LC 500 Ultimate Edition bodo pričeli letos septembra, koliko primerkov je načrtovanih in cena sta še neznana faktorja.

Žiga Kolman
foto: Lexus

Povezani članki

En komentar

  1. Hu hu! Končno nekaj nad čimer se bomo lahko navduševali! Za moj pogled je Lexus še vedno najboljša znamka med avtomobili. Res se potrudijo in še kvaliteta presega vse ostale!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button