AvtomobilizemNovice

Lexus LC 500 Inspiration za 125 izbrancev

Lexus predstavlja novo omejeno serijo športnika LC 500.

Lexus se kar ne ustavi z izdajo omejenih serij modela LC 500, tokrat so v ponudbo za severnoameriški trg dodali izvedenko Inspiration, ki je nekakšna mešanica elegance in zmogljivosti. Posebna izdaja omejena na zgolj 125 primerkov nadgrajuje tako kupejevsko, kot kabriolet različico in poudarja njuno značilno obliko ter dodaja kanček dinamičnosti.

Serija Inspiration se od standardnih modelov LC razlikuje po čudoviti barvni kombinaciji Polar Surge Satin zunanje karoserijske barve in notranjosti v odtenku Deep Blue, pri kabrioletu je v modri barvi tudi zložljiva platnena streha. Satenasto belo zunanjost dopolnjujejo drzni črni poudarki na sprednji maski, žarometih, zadnjih lučeh in zunanjih ogledalih, za dodatno privlačnost poskrbijo 21-palčna mat črna kovana platišča.

LC 500 Inspiration naj bi navdih našel v Lexusovi dirkaški zgodovini, zaradi česar so namestili tudi nekaj aerodinamičnih elementov, kot so zakrilca in fiksni zadnji spojler iz ogljikovih vlaken, ki skrbijo za večjo stabilnost ter uravnoteženost pri višji hitrosti. Med dodatnimi izboljšavami so se znašli še Torsen diferencial z delno zaporo in novi blažilniki, kupeju so namenili ojačitve podvozja kot pri kabrioletu ter standardno karbonsko streho.

Modrino notranjosti polepšajo kontrastni sivi, sicer izvezeni na oblazinjenje iz alkantare pri kupejevski različici in kakovostno usnje pri kabrioletu. Okrasne površine armaturne plošče, vrat in sredinske konzole so izdelane iz ogljikovih vlaken, na slednji se nahaja tudi obeležilna ploščica, ki poudarja ekskluzivnost serije Inspiration. Bogata standardna oprema vključuje Mark Levinson ozvočenje, projicirni zaslon, pametno kartico za brezstični vstop in zajeten 12,3-palčni osrednji zaslon na dotik. Nadobudni kupci bodo morali za kupjevskega LC 500 Inspiration odšteti dobrih 107 tisoč evrov, za kabrioleta pa najmanj 112 tisočakov.

Žiga Kolman
foto: Lexus

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button