AvtomobilizemNovice

Legenda DTM-a prerojena za moderno dobo

Svoj restomod prerod bo doživel tudi Mercedesov uspešni turni dirkalnik.

Družba HWA AG, z izkušnjami izdelave uspešnih dirkalnikov in športnih avtomobilov, z napovedjo modela HWA EVO krepi svojo pot do neodvisnega proizvajalca avtomobilov. Ta cestni športnik je sodobna reinterpretacija kultnega modela Mercedes-Benz 190E 2,5-16 Evo II, znanega po svoji zasnovi in zmogljivostnih merilih v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja. HWA EVO bo omejen zgolj na 100 primerkov in bo vključujeva sodobne tehnologije, hkrati se poklanja legendi serije DTM.

Projekt EVO združuje zgodovinski motošportni DNK podjetja s sedanjim strokovnim znanjem. Vozilo, ki temelji na seriji Mercedes-Benz W201, predstavlja združitev klasičnega oblikovalskega jezika in tehnologij našega časa. Oblikovalci in tehniki tesno sodelujejo pri uresničitvi tega koncepta, pri čemer so se osredotočili na napredek na področju pogonskega sklopa, zmogljivosti, podvozja, zavornega sistema, aerodinamike in varnosti. Čeprav natančne tehnične specifikacije še niso znane, je začetna cena tega izjemnega avtomobila določena na 714 tisoč evrov brez prištetega davka, prve dobave pa so načrtovane za konec leta 2025.

V okviru praznovanja 25. obletnice družbe HWA AG, EVO uteleša preteklost, sedanjost in prihodnost podjetja. V okviru projekta EVO se pripravljajo na sodelovanje s podjetjem Curated, vodilnimi ameriškimi mojstri na področju restavracije in restomod predelav zgodovinskih športnih avtomobilov. Namen naveze je izkoristiti prednosti obeh podjetij in tako povečati možnosti za uspeh projekta EVO, ki bo razveselil vse avtomobilske privržence.

Žiga Kolman
foto: HWA AG

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button