AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Lancia v celoti razkrila novega Ypsilona

Novi Ypsilon začenja Lanciino renesanso.

Lancia je končno v celoti odgrnila pregrinjala z nove generacije Ypilona, ki se predstavlja v posebni prvi izdaji Edizione Limitata Cassina. Gre za rezultat sodelovanja med podjetjema Lancia in Cassina, ki sta se poklonili skupni italijanski dediščini ter zavezanosti inovacijam. Šarmantni italijanski malček bo na voljo v omejeni seriji 1.906 certificiranih in oštevilčenih enot.

Posebna izdaja Ypsilona izkazuje skrbno pozornost do podrobnosti s poudarkom na materialih in barvah. Lanciin ikonični modri odtenek je viden tako zunaj kot znotraj, kar ustvarja skladno elegantno estetiko. V notranjosti so sedeži iz mehkega modrega žameta, izdelanega iz 100-odstotno reciklirane preje, okrašeni z značilnim vzorcem “cannelloni” in dvojnimi šivi. Enaki modri poudarki krasijo vratne obloge in armaturno ploščo, kar ustvarja harmoničen notranji ambient. V notranjosti je avtomobil opremljen s sistemom S.A.L.A. (Sound Air Light Augmentation), informacijskim sistemom, ki združuje funkcije zvoka, klimatske naprave in osvetlitve ter ustvarja udobno vozno izkušnjo, spominjajoč na dnevno sobo.

Tudi zunanjost modela Ypsilon Edizione Limitata Cassina je v modri barvi Lancia, ki je brezhibno združena s črnimi platišči iz lahke litine. Ena od izstopajočih značilnosti je večnamenska miza Cassina “tavolino”, izdelana iz plastike na bio osnovi in oblazinjenja iz sedlastega usnja, ki simbolizira obrtniško znanje ter hkrati ustvarja prijetno vzdušje. Sodelovanje med podjetjema Lancia in Cassina pooseblja skupne vrednote italijanskega duha, udobja in spoštovanja tradicije. Reinterpretacija Lanciine dediščine z uporabo inovativnih materialov odraža zavezanost k trajnosti in okoljski zavesti. Zgodovinski materiali, kot je “Panno” Lancia, so na primer na novo zasnovani v sodobnih oblikah, kot so žametni sedeži iz recikliranega PVC.

Ker gre za skupni izdelek družbe Stellantis, Ypsilno uporablja enako zasnovo kot Peugeot 208 ali Opel Corsa, vendar je karoserija v celoti spremenjena. Poganja izključno električni sklop sestavljen iz spredaj nameščenega elektromotorja s 115 kW (156 KM) in baterije s kapaciteto 51 kWh. Zaloge energije je dovolj za 403 kilometre dosega v kombiniranem ciklu, baterijo pa lahko potem s pomočjo hitrega polnjenja od 20 do 80 odstotkov oskrbimo v 24 minutah. V notranjosti je avtomobil opremljen s sistemom S.A.L.A. (Sound Air Light Augmentation), informacijsko-zabavnim sistemom, ki združuje funkcije zvoka, klimatske naprave in osvetlitve ter ustvarja udobno vozno izkušnjo, ki spominja na dnevno sobo.

Tehnološke specifikacije Ypsilona dopolnjujejo vstop brez ključa, pomoč pri parkiranju in panel z dvema zaslonoma, ki ju je mogoče prilagoditi voznikovim željam. Povezljivost s storitvama Apple CarPlay in Android Auto je standardna, skupaj z brezžičnim polnilnikom za telefon in več priključki USB-C. Nova Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina predstavlja pomemben korak v renesansi znamke, z združevanjem elegantnega sloga, inovacij in trajnosti.

Žiga Kolman
foto: Lancia

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button