AvtomobilizemNovice

Lamborghini v Goodwoodu s premiero dirkalnika LMDh

Lamborghini bo na letošnjem težko pričakovanem festivalu hitrosti v Goodwoodu predstavil svojo najnovejšo mojstrovino, dirkalnega prototipa LMDh.

Z njim se bodo odpravili na najprestižnejše vzdržljivostne dirke na svetu, vključno z razredom Hypercar svetovnega vzdržljivostnega prvenstva FIA leta 2024 in seveda na slovito dirko 24 ur Le Mansa. Tekmoval bo tudi v razredu GTP severnoameriškega prvenstva IMSA WeatherTech Sports Car Championship, ki vključuje legendarni dirki, kot sta 24 ur Daytone in 12 ur Sebringa.

Dirkaški prototip LMDh se bo premierno predstavil 13. julija, na posebni platformi ob Lamborghinijevem salonu. Slovesnost ob razkritju bodo vodili predsednik in izvršni direktor Stephan Winkelmann, glavni tehnični direktor Rouven Mohr in vodja motošporta Giorgio Sanna, pridružil se jim bo dolgoletni partner Iron Lynx. V letošnjem letu italijanska znamka superšportnih avtomobilov obeležuje 60. obletnico delovanja, kar bodo proslavili s številnimi novostmi. Na festivalu bosta med drugim nastopila Revuelto, naslednik kultnega Aventadorja in relijaški Huracan V10 Sterrato. Na razstavnem mestu bodo nastopili še Huracan Tecnica, Huracan STO in Urus Performante.

Žiga Kolman
foto: Lamborghini

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button