AvtomobilizemNovice

Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2: Najbolj nor Huracan

Super Trofeo dirkalnik skriva oblikovne elemente nove generacije Lamborghinijev.

“Huracan Super Trofeo EVO2 predstavlja futurističen estetski pristop, ki delno predvideva oblikovne elemente prihajajoče serije cestnih avtomobilov,” pravi Mitja Borkert, vodja oblikovanja pri Lamborghiniju. Nekaj s čimer se lahko hitro strinjamo, saj brez dvoma vsi želimo čimprej ugledati novo generacijo divjih bikcev iz Sant’Agate Bolognese.

Avtomobil, ki ga Borkert omenja je evolucija Huracan Super Trofeo dirkalnika z oznako EVO2, ki nastopa v istoimenski dirkaški seriji. EVO2 je končna nadgradnja dirkalnega Huracana predstavljenega leta 2014, s katerim bodo dirjali v enkratni globalni seriji od sezone 2022 naprej.

Prehod iz Evo na EVO2 je predvsem oblikoven in posledično povezan z aerodinamiko. Agresiven sprednji konec se vizualno močno ujema s serijskim Huracanom STO, tam najdemo tudi sveže oblikovanje LED žarometov, kar bi se lahko preneslo na cestne športnike prihodnosti. Manjše popravke za lepše speljan zračni tok najdemo vzdolž celotnega vozila, kar nas popelje do zadka, z osvetlitvijo navdahnjeno s strani legendarnega Countacha in novim zajetnim difuzorjem.

Lamborghinijev hišni dirkaški oddelek Squadra Corse se je poigral tudi s tehničnimi komponentami. Recimo nov je zavorni sistem z večjimi sprednjimi diski, kar je omogočilo vgradnjo večjih ploščic za močnejši ugriz. Atmosferski 5,2-litrski V10 motor ohranja moč 650 konjev, kar se preko šeststopenjskega X-Trac sekvenčnega menjalnika prenaša na zadnji kolesni par.

Navdušenci nad Super Trofeom si bodo lahko Huracana EVO2 omislili za zajetnih 250 tisoč evrov, seveda brez vključenega davka. Kdor sicer že ima obstoječega Evo, bo lahko v zgodnjih mesecih prihodnjega leta dokupil EVO2 paket nadgradenj.

Žiga Kolman
foto: Lamborghini

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button