AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Koncept NPX1: Hyundai Ioniq 5 v vsej veličini

Hyundai pripravlja katalog dodatne športne opeme N Performance.

Hyundai je na letošnji avtomobilski salon v Tokiu pripeljal prav poseben koncept Ioniq 5 N NPX1, ki prikazuje pravi potencial inovativnega športnega električnega modela. Premiera strupenega dirkalnika je del Hyundaijeve pobude za izboljšanje izkušnje lastništva visokozmogljivega električnega vozila s pomočjo dodatnih komponent N Performance Parts. Po tradiciji, vzpostavljeni z vozili z motorjem z notranjim izgorevanjem, kot so Elantra N, i30 N in i20 N, športni oddelek N širi specializirane komponente predelave električne modele N, začenši z Ioniq 5 N.

Koncept z oznako NPX1 ponuja predogled izboljšav, značilnih za N, ki jih bo v bližnji prihodnosti mogoče kupiti prek razširjenega kataloga N Performance Parts. Kupci bodo lahko med drugim izbrali dodatno spodnje krilce sprednjega odbijača iz ogljikovih vlaken, stranske letve, poglobljen zadnji difuzor, večje zadnje krilce, lahka hibridna karbonska platišča, visokozmogljive zavorne obloge in nižje vzmeti. Notranjost konceptnega modela so dodatno obogatili z oblazinjenjem v alkantari in parom školjkastih dirkaških sedežev.

Prototipne komponente N Performance Parts bodo deležne nadaljnjega razvoja pred pričetkom proizvodnje, prodaja pa se bo predvidoma začela tekom letošnjega leta. Hyundai N namerava z modelom Ioniq 5 N razširiti razpoložljivost tovrstnih delov za vse modele družine N. V bodoče bodo na voljo tudi različna prilagajanja programske opreme s posodobitvami prek spleta, kar bo v zagotovilo zanimive možnosti za predelovalce tudi na področju električnih vozil.

Žiga Kolman
foto: Hyundai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button