AvtomobilizemNovice

Kmalu prihaja pomlajeni Aston Martin Vantage

Kompaktni športni kupe bo postal še boljši.

Aston Martin razkriva prvi dražilec prihajajočega pomlajenega športnika Vantage, ki bo premiero doživel 12. februarja. Še vedno bo ohranjal prepoznavno, skoraj ikonično silhueto in izjemne vozne lastnosti, ki so njegova največja posebnost.

Ime Vantage lahko svoj izvor pripiše bogati 74-letni dirkaški zgodovini, ki je obrodila že številne navdušujoče športno-elegantne avtomobile, ki so poskrbeli tudi za entuziastične voznike. Aktualna generacija Vantage je nastala v manjši povezavi z Mercedesovim oddelkom AMG, se je rodila leta 2018, ko so navdušili s prvo vgradnjo 4-litrskega V8 podprtega z dvema turbinama. Zmogljiv pogonski sklop je odlično sovpadal z novodobno in dinamično zasnovano osnovo.

Prenovljena izdaja bo povsem verjetno nadaljevala z obstoječo zasnovo, a s številnimi izboljšavami na vseh področjih. Pričakujemo lahko dvig moči pogonskega sklopa, izboljšano aerodinamiko, več prilagodljivosti, sodobnejšo tehnologijo in kakovostnejše materiale. Na vrhu ponudbe še vedno lahko pričakujemo različico z mogočnim 5,2-litrskim V12 motorjem. Na predstavitvi 12. februarja bosta prenovljenemu Vantage družbo delala novi bolid Formule 1 AMR24 in dirkalnik razreda GT3.

Žiga Kolman
foto: Aston Martin

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button