AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNasveti in varnostNoviceVarnost

Kitajski električar z odliko na evropskem Green NCAP testiranju

ORA Funky Cat brez težav preko zahtevnih seciranj.

Se spomnite kako ste se ali pa se vam so smejali, ko so izšli prvi Huawei mobilni telefoni? Takrat, še nedolgo nazaj pravzaprav, je veljalo prepričanje, da ti »kitajci« nikoli ne bodo prehiteli svojih evropskih ali azijskih konkurentov. Danes pa so vsi modro tiho in kar malce nervozno pričakujejo prihod kitajskih električarjev.

Slednji so navsezadnje že tu in ni videti, da bi prišli goli v sedlu. Oglejmo si recimo nedavno testiranje evropske Green NCAP agencije, ki je na precej zahtevno seciranje električnih vozil poslala vozilo ORA Funky Car, ki pozornost zbuje že s svojim odbitim imenom. Ne, ne pišemo o sladki gazirani pijači z motivom posebne mačke, temveč o kitajskem električnem vozilu, ki si je pokorilo svojo konkurenco. Njene ocene za čist zrak, učinkovitost in toplogredne pline znašajo 10, 9,5 in 9,8. Skupno je avtomobil dosegel 97 % vseh možnih točk, kar je pet zelenih zvezdic brez pardona.

Pri oceni učinkovitosti polnjenja z 11 kW moči je avtomobil dosegel 93,2 odstotka, kar je en izmed najboljših rezultatov sploh, saj pri tem testu strokovnjaki merijo zmožnost sprejemanja energije iz omrežja v baterijo oziroma nastale izgube pri tem procesu. Ocenjujejo se tudi emisije, ki nastanejo skozi celoten cikel vozila, kar ORA Funky Cat opravi s 112,9 grami CO2 na kilometer. Skratka, mali kitajski električar je pričel svojo evropsko pot z izredno dobro popotnico …

Blaž Likovič
foto: Ora

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button