AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Kitajski električar Skywell BE11 je dospel na Stari kontinent

Uvoznik je prepričan, da bo to prelomni SUV v prodaji električnih vozil.

Kitajske znamke električnih vozil Skywell verjetno ne poznate in nikar naj vam ne bo nerodno. Država papirusa in riža ima v lasti kar lepo število avtomobilskih znamk in ta je ena izmed njih. Je pa tudi na seznamu britanskega podjetja Innovation Automotive, enega redkih uvoznikov večih znamk električnih vozil v Evropi.

Skywell BE11 je srednje velik SUV, ki bo velikodušno opremljen in na voljo po konkurenčni ceni – vsaj, če gre verjeti njegovim snovalcem. Nagovarja z dinamično zunanjo podobo, LED žarometi in 19-palčnimi dvobarvnimi litimi platišči.

 

V usnje odeti sedeži ter kontrastni slog furnirja in klavirsko črnih oblog dajejo po drugi strani ambientu pridih razkošja. Na sredini armaturne plošče se nahaja 12,8-palčni zaslon občutljiv na dotik, med serijsko opremo vozila pa sodijo panoramska Skyroof streha, zagon vozila brez ključa, električna prtljažna vrata in 360-stopinjska kamera. Nič kaj niso varčevali niti z elektronskimi pomočniki, med katere serijsko sodijo inteligentni tempomat, prepoznavanje prometnih znakov, zaznavanje mrtvega kot in podobni.

Glede pogona bomo ločili dve različici, in sicer z 72 kWh ali 86 kWh zajetno baterijo. Iz obeh bo električno energijo črpal e-motor z močjo 204 KM in 320 Nm navora, ki bo BE11 do stotice pognal v 9,6 sekunde.

Cenika zaenkrat še niso razkrili, zato vam ga serviramo takoj, ko zanj izvemo.

Blaž Likovič
foto: Skywell

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button