AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Kitajska OMODA napoveduje prihod na evropski trg

Led bo prebil futuristični SUV z oznako 5!

Poznate avtomobilsko znamko Chery? Najverjetneje ne. Zato tudi ne poznate njihovega premium oddelka po imenu Omoda. Podobno kot velja za Lexus in Toyoto ali Hyundai in Genesis. Podjetje Chery Automobile Company je v lanskem letu sestavil dobrih 1,2 milijona vozil, medtem ko so šele v oktobru 2022 dobro zagnali svojo butično znamko Omoda s prihodom na ruski in kazahstanski trg.

Po dobrem letu dni so po lastnih besedah dovolj zreli za prihod na bistveno bolj zahteven evropski trg, kjer bo kot prvi prebivalce Starega kontinenta nagovarjal futuristično oblikovani 4,4 metra dolg SUV Omoda 5. Prinaša prav vse vrline, na katerih stoji filozofija te kitajske avtomobilske podznamke – serijsko vključena napredna tehnologija, močna okoljska zavest in usmerjenost na skupnost.

Omoda 5 je v osnovi na voljo v dveh različicah – bencinski ali električni. Bencinsko tvorita turbobencinska štirivaljnika s prostornino 1,5 oziroma 1,6 litra in močjo pogona med 108 kW (147 KM) in 147 kW (200 KM). Močnejša opcija ima možnost izbire štirikolesnega pogona. Električna opcija prinaša 165 kW (224 KM) in baterijo v velikosti 61 kWh.

Kaj vse točno bo Omoda 5 nudila Evropejcem zaenkrat še ni znano, bomo pa izvedeli prav kmalu, saj naj bi prve dostave sledile že v februarju prihodnje leto.

Blaž Likovič
foto: OMODA

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button