AvtomobilizemNovice

Kia s svojim EV9 v vzpostavitev novih standardov

VIDEO: Aplikacije Kia Connect, Kia Charge in Kia Smart Charging.

Korejci so s svojim EV9 močno obremenili svojo konkurenco, saj so v električnega SUV-ja vgradili praktično vse sodobne in dosegljive tehnološke rešitve ta hip. O prihodu futurističnega EV9 smo pisali na povezavi TUKAJ, tokrat pa se bomo osredotočili
predvsem na tehnološko plat vozila.

Pri Kii želijo predstaviti brezhibne tehnologije, ki bodo uporabnikom olajšale električno mobilnost v praktično vseh pogledih. Zato so pripravili nabor sistemov Kia Connect, Kia Charge in Kia Smart Charging. Slednja omogoča več povezav kot so V1G (Automated Unidirectional Smart Charging -> večsmerno samodejno polnjenje), V2H/B (Vehicle-to-Home/Vehicle-to-Building -> polnjenje doma/zgradbe), in nenazadnje še V2G (vehicle-to-grid -> polnjenje mreže, torej ravno obratno kot smo vajeni).

Nadalje so pri Kii poskrbeli za razširitev spletne trgovine Kia Connect Store, kjer bodo lastniki njihovih vozil svojega nadgradili oziroma prilagodili povsem po svojih željah. Tako si boste lahko privoščili opremo, ki jo boste potrebovali ali pa si jo zgolj poželeli. Večina opcij se pričakovano nanaša na multimedijske aplikacije sistema Kia Connect, v naboru pa je tudi navigacijski sistem s konstantnim komuniciranjem in posledično živimi podatki. Nasploh bo vozilo preko aplikacije Kia Connect v stalnem komuniciranju s svojimi strežniki, ki bodo izbrane aplikacije za kar najboljšo uporabniško izkušnjo nenehno posodabljali.

 

Trisedežni električni SUV EV9 je tako ukrojen po meri sodobnih družin, ki so tako praktične kot umetniške ter so v konstantnem gibanju med urbanimi središči ter svobodnim podeželjem.

Blaž Likovič
foto: Kia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button