AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Kia predstavlja limuzinski K4

VIDEO: Kia Cerato se poslavlja …

Na salonu v New Yorku je bilo minule dni precej vroče, vsaj ko je govora o Kia razstavnem prostorju. Tam so namreč Korejci razgrnili tančico okoli svojega konceptnega limuzinskega modela K4, ki velja za nekakšnega naslednika modelov Forte, K3 oziroma Cerato ter je sodobni dvojnik v Evropi že dlje časa nepoznane Hyundai Elantre. Cilja publika je Severna Amerika, zato bencinski agregat pod motornim pokrovom ne preseneča.

Pravzaprav sta pogonski opciji dve – dvolitrski bencinar s 150 KM in 180 Nm navora ter brezstopenjskim menjalnikom, ki mu je ob bok postavljen 1,6-litrski prisilno polnjeni agregat s 190 KM in 264 Nm, pri čemer bo serijsko opremljen z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Ambient bo pričakovano močno digitaliziran. V višjih sklopih opreme bo K4 na voljo z dvema 12,3-palčnima zaslonoma, ki jima bo dodan še manjši 5-palčni za upravljanje klimatizacije vozila. Že vstopna različica bo na voljo z možnostjo zrcaljenja upravljanja mobilne naprave (Android Auto in Apple CarPlay), za doplačilo pa bodo Severnoameričani izbrali ogrevane in hlajene sedeže, Harman Kardon ozvočenje, digitalni ključ v podobi mobilne aplikacije za upravljanje osnovnih funkcij ter kup varnostno-asistenčnih sistemov.

Voz bo prešel v prodajo s koncem letošnjega leta, cenik pa naj bi se pričel pri dobrih 21 tisočakih v zelencih, torej pod 20.000 evri.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button