AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Kia počasi riše podobo novega električnega SUV-ja EV9

Prihod Kiine električne zastavonoše je tik pred vrati.

Kia je navdušila z nizom videoposnetkov, ki prikazujejo prve obrise serijske oblike novega električnega zastavonošo EV9, s katerim korejsko podjetje pospešuje preoblikovanje v ponudnika trajnostne mobilnosti.

V prvem napovednem posnetku dražijo s silhueto novega člana električne družine EV, ki se ponaša z izrazitim sprednjim delom, zglajenimi površinami karoserije in precej škatlasto geometrijsko zasnovo za čim boljše izkoriščen notranji prostor. Drugi posnetek se osredotoča predvsem na inovativno zasnovo osvetlitve v LED tehnologiji, ki bo s svetlobnimi vzorci dopolnjevali identiteto EV9.

Kia si je za poimenovanje nove družine električnih modelov izbrala predpono EV (električno vozilo), zadnja številka, v tem primeru 9, pa ga uvršča v določen segment. Tako kot manjši križanec EV6, bo tudi EV9 zasnovana na namenski platformi E-GMP. V celoti bodo novega električnega SUV-ja razkrili v sredini tega meseca, nadaljnje podrobnosti bodo sledile ob svetovni premieri konec marca. Do takrat bosta morala zadostovati slednja dražilna posnetka.

Žiga Kolman
foto: Kia

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button