AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Karavanski Sport Turismo sedaj za vse Taycane

Praktična oblika Sport Turismo bo letos na voljo pri vseh različicah Taycana.

Z začetkom letošnjega leta, bo praktična karavanska Sport Turismo oblika električnega Taycana na voljo pri vseh modelih v paleti, ne le pri uvodnem GTS-u. Uraden prihod na slovenski trg in nove cene še niso razkrite, bodo pa v domači Nemčiji Taycana Sport Turismo dobili že za 86 tisoč evrov, medtem ko je najhitrejši Turbo S ocenjen na 187 tisočakov.

Kot že rečeno, smo tretjo Taycanovo obliko Sport Turismo že spoznali v premierni različici GTS, gre pa za skoraj karavanske proporcije, ki prinašajo višjo strešno linijo in 45 mm več prostora za glavo zadnjih potnikov. Prav tako je mogoče voznikov sedež povzdigniti za dodatnih 9 mm, več praktičnosti pa ponuja tudi prtljažni prostor. Za lažje zlaganje prtljage bo poskrbelo znatno večje odpiranje prtljažnih vrat – višino je zraslo s 434 mm na 801 mm, v širino pa s 330 mm na 543 mm.

Skupen volumen prtljažnika je odvisen od same specifikacije vozila, a najvišja številka je 446 litrov, kar je 39 litrov več od limuzinske različice. Zlaganje zadnje klopi 60:40 prinaša maksimalno kapaciteto 1.212 litrov, kot standardni Taycan pa se tudi Sport Turismo pohvali še z dodatnim 84-litrskim shranjevalnim prostorčkom v nosu vozila.

Kar se tiče ostale opreme se Sport Turismo ujema z že dobro poznanima klasičnim Taycanom in terensko nastrojenim Cross Turismo. Večja posebnost športnega karavana je opcijska panoramska streha z variabilnim svetlobnim nadzorom, ki uporabniku omogoča pretikanje med prosojnim steklom in zamegljeno zaščito pred bliščem v kar devetih segmentih.

Taycanovi pogonski sklopi so pri obliki Sport Turismo nespremenjeni, na dnu verige ostaja vstopni model z zadnjim pogonom in 326 KM ali 380 KM v primeru izbire Performance Plus baterije. Sledi 4S Sport Turismo z močjo 435 KM ali največ 490 KM in štirikolesnim pogonom. Prvenstveni model GTS premore 598 KM, Turbo ponuja 680 KM, medtem ko kraljeva različica Turbo S sprosti maksimalnih 761 KM – vsi trije najbolj zmogljivi Sport Turismo imajo štirikolesni pogon. Vseh pet izveden Taycana bo pri nas na voljo predvidoma v spomladanskih mesecih.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button