AvtomobilizemNovice

Kalmar razkriva najnovejšo 911 »restomod« mojstrovino s 400 KM

Dansko avtomobilsko podjetje predstavlja drugo izdajo modela 7-97.

Ponovno se srečujemo z restomod obuditvijo Porscheja 911, ki tokrat prihaja z Danske in navdušuje s svojo preprosto lepoto. Res da je svet obnovljenih klasikov poln zanimivih Porschejev 911, a vsak izmed njih predstavlja nekaj resnično posebnega, kar potrjuje tudi Kalmar 7-97.

Najnovejši lepotec se z imenom poklanja Le Mans podvigom danskega dirkača Toma Kristensena, ki je lovoriko na najzahtevnejši vztrajnostni dirki osvojil kaj devetkrat. 7 predstavlja njegovo prvo zmagovalno številko, število 97 pa se nanaša na leto prve zmage. Prvi primerek unikatnega restomod Porscheja so že predali v Tomove roke, sedaj so izdelali drugo iteracijo.

Kot vsi Kalmarjevi modeli 7-97, je tudi najnovejši član zasnovan na ohranjenem Porscheju 911, generacije 964 (letnik 1991), z obsežno izboljšavo pogona in individualno okrašeno karoserijo ter notranjostjo. Za premikanje torej skrbi povečan 4,1-litrski šestvaljni bokser s 400 konjskimi močmi, ki v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom poganja zadnji kolesni par. Dejanskih številk zmogljivosti niso razkrili, a vodja Jan Kalmar pravi, »da se naprej premika kot le redki.«

K temu izdatno pripomorejo nizka masa, le 1.165 kilogramov, novo tri smerno nastavljivo športno vzmetenje, ostrejše krmiljenje in močnejše zavore iz Porscheja 964 Turbo. Celotna mojstrovina na štirih kolesih je izdelana z izjemno natančnostjo, spregledali niso nobene podrobnosti. Na vrh odlične šasije je sicer nameščena karoserija modela 912, tokrat odeta v olivno zeleno in popestrena z zadnjim »ducktail« krilcem. Notranjost so skladno oblekli v svetlo rjavo, s črnimi okrasnimi elementi in zelenimi talnimi oblogami.

Žiga Kolman
foto: Kalmar Automotive

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button