AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Kalifornijski youtuber zna ostati na hladnem do 10 let

Ustvarjalec vsebin si je z ognjemetom iz helikopterja nakopal veliko težav.

Namestitev eksplozivne ali zažigalne naprave na zrakoplov je kaznivo ne samo v mejah Evropske unije, temveč tudi v ZDA, kjer so navajeni kupovanja orožja skoraj med živili. In v kolikor bi radi posneli za spletno platformo YouTube, ki vključuje Lamborghini Huracana, nizkoleteči helikopter in serijo ognjemetov, se je pred tem smiselno pozanimati o legalnosti celotne akcije.

YouTuber Alex Choi je to ugotovil na težji način, saj mu zdaj grozi desetletje zapora zaradi videoposnetka z naslovom »Destroying a Lamborghini With Fireworks« oziroma prevedeno »Uničenje Lamborghinija z ognjemetom«. Ne mučite se z iskanjem videa, saj ga na tej spletni platformi več ni, ustvarjalec spletnih vsebin po pravem imenu Suk Min Choi ga je namreč naložil pred skoraj enim letom. V njem se je s prirejenim Lamborghini Huracanom vozil po suhi jezerski strugi, pri čemer ga je zasledoval nizkoleteči helikopter. Do tu je vse lepo in prav, dokler se v kadru ne pojavita dve ženski, ki sta izstreljevali ognjemet na drvečega Huracana. Če je le-ta dejansko utrpel kaj škode ni jasno, vemo pa, da so gospodiča obiskali možje v modrem in mu odvzeli prostost.

Choi namreč ni poskrbel za en kup dovoljenj, ki bi jih za podvig potreboval, med drugim pa je v zvezno državo Kalifornijo vnesel sicer prepovedane pirotehnične izdelke, ki si jih je priskrbel v Nevadi. Za piko na i je poskrbel tudi pilot helikopterja, ki je imel izklopljen oddajnik in mu tako ni bilo možno slediti, zato so mu odgovorni že odvzeli licenco. Kakorkoli, Choi se sedaj sooča z grožnjo desetih let na hladnem, koliko mu jih bodo prisodili, pa bo odvisno od razpoloženja porotnikov.

To na žalost ni osamljen primer nedovoljenih podvigov ustvarjalcev vsebin, saj zaradi želje po slavi izvajajo čedalje več aktivnosti, ki so na robu zakona in zmožnosti.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button