AvtomobilizemNovice

Južna Karolina bo dom znamke Scout Motors

Scout Motors z veliko investicijo vse bližje realizaciji.

Volkswagnova mlada znamka Scout Motors, ustvarjena za izdelavo namenskih električnih terenskih vozil v severni Ameriki, ustanavlja svoj prvi proizvodni obrat v bližini mesta Columbia v Južni Karolini. Tam bodo nastajali poltovornjaki in robustni SUV-ji naslednje generacije, ki se bodo naslanjali na kultno zgodovino znamke Scout, aktivne med letom 1960 in 1980. Z zajetno naložbo dveh milijard dolarjev bodo ustvarili preko 4.000 novih delovnih mest in ob polni zmogljivosti izdelovali 200 tisoč vozil letno.

Scout Motors bo tisočim prebivalcem Južne Karoline zagotovil doslej nepredstavljive priložnosti in blaginjo za prihodnje generacije. Zvezna država Palmetto je s svojo bogato zgodovino, navdušenimi prebivalci in ugledom avtomobilske proizvodnje popoln kraj za ponovno rojstvo ikonične ameriške znamke. V območju južne Karoline deluje več kot 500 podjetij iz avtomobilske industrije, ki zaposlujejo več kot 75 tisoč ljudi in so vodilni po proizvodnji osebnih vozil ter pnevmatik v ZDA.

Pomembna lokacija želi postati središče inovacij na področju električnih vozil, zato se bodo tam ustalila tudi nova znamka Scout Motors. Izbrali so območje, ki se razprostira na približno 1.600 hektarjih, od tega bo sam proizvodni obrat zavzemal površino 1.100 hektarjev. Strateška lokacija je le streljaj stran od Kolumbije in pomembnim mest, kot so Charleston, Charlotte, Greenville in Atlanta. Z izgradnjo bodo pričeli v sredini letošnjega leta, proizvodnjo pa naj bi zagnali že leta 2026.

Scoutovi prihajajoči električni poltovornjaki in SUV-ji bodo zasnovani na popolnoma novi namenski platformi, ki bo zagotavljala zavidljive številke zmogljivosti in terenske sposobnosti. V duhu imena Scout, se bodo novi izdelki osredotočali na lastnosti, kot so višja oddaljenost od tal, pristopni koti, robustnost podvozja, vodilna nosilnost, velik doseg, seveda z dodatkom sodobnih digitalnih funkcij. S prvim modelom so pri Scoutu že dražili v obliki skrivnostnih skic.

Žiga Kolman
foto: Scout Motors

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button