AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Jesenske dražbe bodo imele kaj ponuditi

V nedeljo 22. septembra bo kar nekaj štirikolesnih dobrot iskalo novo garažo.

Dražbena hiša Hampson bo čez dober teden dni priredila dogodek po imenu Brez rezervacij, ki bo postregel s kar nekaj zanimivimi primerki iz sveta avtomobilizma. Dražba se bo odvila na gradu Bolesworth v okrožju Cheshire, še preden pa začnete planirati pot do tja, vam v nadaljevanju razkrijemo nekaj vsebine.

Iz portfelja zagotovo najbolj izstopa Ferrari California z letnico 2013 in prevoženimi zgolj 8.855 km. Veliko šteje tudi podatek, da je dotičnega »konjička« vsa leta vzdrževal Stratstone, pooblaščeni serviser Ferrarijevih vozil iz Wilmslowa. Pod črto je 11 let stara California izjemna priložnost za ljubitelje štirikolesnikov iz Maranella, saj prihaja odet v zajeten nabor dodatne opreme, ki vključuje paket karbonskih elementov, Daytona sedeže z izvezenim Cavallino emblemom na vzglavnikih in podobno.

Občudovalci britanskih športnih klasik boste morda raje zavili k aston Martinu V8 Vantage z letnico 2005, ki je bil pravzaprav razvojna mula oddelka RS Fabrication in ima posledično kar nekaj nadgradenj, izstopata 10 % višja moč in kar 30 % višji navor glede na serijski V8 Vantage.

 

Ljubitelji modrega ovala boste zastrigli z ušesi ob omembi zbirateljske Ford Fieste Encore iz leta 1997 ter prevoženimi manj kot 10.000 kilometri. Karizmatična malčica je v odličnem tehničnem stanju in je precejšnja redkost na trgu, zato povpraševanje ni majhno. Ob boku vsem navedenim se bo predstavila neskromna četica lokalnih in globalnih eksotov z zavidljivimi letnicami in po možnosti ročne izdelave

Blaž Likovič
foto: Hampson

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button