AvtomobilizemNovice

Je 911 GT3 Touring najbolj poželjiv novi Porsche?

Porsche je nabrušenega GT3 ponovno omilil z odstranitvijo krilca.

Vrnil se je ljubljenec puristov, Porsche 911 GT3 Touring. Kot pričakovano je tudi 992 generacija legendarnega Porscheja prejela nekakšno cestno specialko nabrušenega GT produkta. Kralj Porsche Motorpsort oddelka, Andreas Preuninger, je prepoznal popularnost prejšnje generacije Touringa; »avtomobil za voznike, ki ob vikendih ne lovijo hitrih časov na dirkališču, ampak želijo bolj prikrito uživati za volanom GT modela.«

Če se najdete v prejšnjem stavku, potem kar stopite za nami. Touring paket stori enako kot poprej, odstrani veliko zadnje krilce klasičnega GT3, obenem tehta in stane natanko toliko kot začetna osnova. Zasoljenih 170.969 evrov (cena v Nemčiji) brez dodatne opreme in z ročnim menjalnikom. Ta je bil zadnjikrat edina izbira, tokrat so se odločili ponuditi možnost izbire sedemsetopnejskega PDK samodejnega menjalnika brez spremembe v ceni.

V drugo je Touring še na oblikovnem področju postal bolj samosvoj, poleg pomanjkanja zadnjega spojlerja prejema srebrne okrasne elemente okoli oken in v barvi karoserijo obarvano masko. V notranjosti je alkantaro zamenjalo usnje, za bolj prestižno in ne dirkaško vozno izkušnjo.

Poganja ga sicer še vedno enak 4-litrski šestvaljni atmosferski bokser s 510 KM in fantastično zvočno simfonijo. Do stotice je s 3,9 sekundami rahlo počasnejši od navadnega GT3, je pa njegova najvišja hitrost zaradi zmanjšanega potiska k tlom zrasla na 320 km/h. Kdor bi še vedno želel s svojim Touringom dirjati na stezi, lahko na seznamu dodatne opreme obkljuka karbon-keramične zavore in kompozitna školjkasta sedeža.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button